Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Muslimanke odgovorile Trumpu: Čujete li nas sada?

Muslimanke odgovorile Trumpu: Čujete li nas sada?

Poruke muslimanki Donaldu Trumpu preplavile su Twitter nakon što se on narugao majci ubijenog američkog vojnika. Poruke muslimanki republikanskom predsjedničkom kandidatu Donaldu Trumpu preplavile su Twitter nakon što se on narugao majci ubijenog američkog vojnika Humayuna Khana.

Ghazala Khan prošle sedmice je stajala pored supruga Khizra, koji je u govoru na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji podržao predsjedničku kandidatkinju Hillary Clinton i rekao da njegov sin, koji je poginuo u Iraku, vjerovatno ne bi ni mogao ući u Sjedinjene Američke Države da se pitao Donald Trump.

Khizr Khan je kazao da Trump vrijeđa američke muslimane, a republikanski kandidat je kasnije komentarisao ponašanje Ghazale Khan:”Pogledate li tu ženu koja je ondje stajala, ona nije ništa izustila… Možda joj nije bilo dopušteno išta reći. Prosudite sami”.

U autorskom tekstu za Washington Post, Ghazala Khan je napisala da je kao majka, bila preplavljena emocijama na konvenciji, suočena sa velikim portretom njenog ubijenog sina. “Donald Trump ima djecu koju voli. Da li se zaista mora pitati što nisam govorila”, napisala je Khan.

Opširnije na portalu Al Jazeere:

Muslimanke odgovorile Trumpu: Čujete li nas sada?

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top