Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Muderris bio na rubu života: Gledao sam svog najmlađeg sina i njega mi je bilo žao ostaviti

Muderris bio na rubu života: Gledao sam svog najmlađeg sina i njega mi je bilo žao ostaviti

Kao i uvijek vedar i raspoložen bez obzira koliko je predeverao, pretrpio i iznio na svojim plećima. Doktori su mislili da neće preživjeti i već ga bili otpisali, ali borac kakav je Nezim Halilović i ovu je bitku dobio zahvaljujući uzvišenom Allahu.

 

“To veče sam gledao svoju porodicu, svi su bili tu. Mislio sam da je došao kraj – pedeseta godina i nije to puno ali sam u svom životu vozio prebrzo, ponekad preticao na punoj i kad to nije trebalo.” – pričao nam je naš komandant i nastavio:

“Nekako svi su mi odrasli i većina njih je krenula svojom stazom, ali sam gledao svog najmlađeg sina i njega mi je bilo žao ostaviti. Tek mu je šesnaest, željan sam ga, jer nemadoh vremena u svom životu da mu posvetim i podarim malo više ljubavi, kao ni svojoj hanumi koju sam bio nepravedno zapostavio.”

 

Malo je zastao a onda nastavio priču:

“Sada sam dobro i dobro se osjećam, samo još uvijek ne smijem da se krećem, mada osjećam da bih mogao. Ova metoda liječenja je najdjelotvornija i doktori će probati ovaj tromb da “razbiju lijekovima”, a rezervna opcija bi bila operacija! Selamim svu braću koja se interesuju za moje zdravstveno stanje i ne treba mi ništa drugo osim njihova dova Uzvišenom Gospodaru za moje stanje i za stanje ummeta koji je u velikoj krizi i koji je zahvaćen velikom nepravdom.”

 

Bile su to riječi našeg uvaženog Muderrisa sa kojim smo se poselamili i napustili KCUS.

 

Islam My Life TV

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com