Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > MS&WOOD organizirao Dan otvorenih vrata: Radovi učenika izazvali najveću pažnju

MS&WOOD organizirao Dan otvorenih vrata: Radovi učenika izazvali najveću pažnju

 Dan otvorenih vrata dio je programa rada MS&WOOD College-a  koji već nekoliko godina pruža priliku za sticanje praktičnih i teoretskih znanja u ovoj kompaniji, kako za učenike srednjih škola, tako i u cilju prekvalifikacije, te napredovanja radnika koji su već zaposleni,  navodi se u saopćenju ove kompanije.

Također, upriličeno je proglašenje najboljih radova učenika sva četiri razreda Srednje tehničke škole u Fojnici koja obavljaju praksu u MS&WOOD-u. Iz svakog odjeljenja odabrana su po tri najbolja učenika koji su tom prilikom dobili novčane nagrade od kompanije. Isto tako, dodijeljene su i nagrade za 5 učenika sa najboljim školskim uspjehom iz svakog odjeljenja. Nakon svečanog dijela programa, upriličen je obilazak fabrike i Collegea na kojem su bili izloženi učenički radovi.

“Radovi učenika su privukli najveću pažnju posjetitelja. Reakcije posjetitelja i učenika su bile veoma pozitivne. Grupa naših maturanata iz Srednje škole u Fojnici je već predala molbu za posao, a još uvijek nisu dobili ni diplomu u ruke. Radovi učenika pokazuju ozbiljnost onoga što su tokom školovanja i na praksi u fabrici naučili. Također, bilježimo i jako pozitivne reakcije iz susjedne nam općine Kiseljak. Tokom Dana otvorenih vrata naglašena je važnost obrazovanja u skladu sa potrebama privrede i lokalne zajednice”, izjavila je Mirsada Softić menadžer za ljudske resurse u kompaniji MS&WOOD.

Proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD zapošljava 400 radnika. Kolekcije namještaja kompanije MS&WOOD dobile su do sada prestižne nagrade kao što su German Design Award, zatim četiri Iconic Award – istaknute nagrade Njemačkog vijeća za dizajn, a najzanimljiviji dijelovi kolekcija izloženi su kao eksponati na milanskom Trienalu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top