Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > MS&WOOD novu kolekciju “Elle” predstavlja na sajmu namještaja u Kelnu

MS&WOOD novu kolekciju “Elle” predstavlja na sajmu namještaja u Kelnu

Bosanskohercegovačka industrija namještaja MS&WOOD („Majstori i Drvo“) predstavit će se na ovogodišnjem prestižnom Međunarodnom sajmu namještaja u Kelnu na vlastitom štandu sa svojom novom kolekcijom Elle proizvedenom u Fojnici. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha postignutog na ovom sajmu sa svojom Primum collection 2016 i osvojenim nagradama za dizajn i kvalitet, koje su otvorile vrata ovom vrhunskom namještaju u galerijama širom svijeta, MS&WOOD će i sa novom «Elle» kolekcijom nastojati postići isti uspjeh.

«Nakon internacionalnog uspjeha postignutog prošle godine na sajmu u Kelnu, zatim Triennala umjetnosti i dizajna u Milanu, te uspjeha na sajmu u Parizu, odabrali smo podijum Međunarodnog sajama u Kelnu kako bi predstavili našu najnoviju kolekciju namještaja Elle, za koju kažu da je ‘sofisticirana ljepota’. Elle je proizvedena najmodernijim tehnologijama obrade drveta na 5-osnim CNC mašinama, u kombinaciji sa tehnikama klasičnog stolarstva, i ručne obrade u završnici. Nadamo se visokim ocjenama za kvalitet i dizajn, novim ugovorima i još većem svjetskom uspjehu. Sajam u Kelnu je idealno mjesto za takvo što. Jedan dio našeg tima već je u Kelnu, a i mi ćemo im se uskoro pridružiti, odakle ćemo izvještavati o reakcijama na našu novu kolekciju”, izjavio je Muhamed Pilav direktor kompanije MS&WOOD.

I kod stolice i stola iz kolekcije Elle primjetna je pažljivo modelirana estetska strana koja daje komplementarnost s različitim namještajem. Kolekcija Elle koristi minimalnu količinu materijala kako bi dosegla optimlanu strukturalnu veličinu, a ovi bezvremenski dijelovi namještaja napravljeni su od vrlo kvalitetnog drveta.

Kolekciju Elle dizajnirala je sarajevska dizajnerica Nataša Perković. Jedna je od najistaknutijih dizajnerica mlađe generacije. Diplomirala je i magistrirala na Odsjeku za produkt dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu, gdje danas studentima prenosi svoja znanja. Karijeru je započela u britanskoj dizajnerskoj agenciji The Partners u Londonu, a potom u Fondaciji Cittadellarte – Fondazione Pistoletto u industrijskoj zoni Piemonte u Italji. Nakon vrijednih inostranih iskustava Nataša se vraća u svoj rodni grad, Sarajevo, i nastavlja uspješnu dizajnersku karijeru.

Više puta nagrađivani namještaj koji se proizvodi u Fojnici izazvao je prošle godine pažnju svjetskih arhitekata, dizajnera enterijera i vlasnika salona luksuznog namještaja. Namještaj vrhunskog kvaliteta MS&WOOD pod etiketom “create in B&H” već je sastavni dio ponude salona namještaja u New Yoruku, Parizu, Južnoj Koreji, Maroku, itd.

MS&WOOD zapošljava 300 radnika, godišnje proizvodi 500.000 stolica i 100.000 komada stolova, koje izvozi u 40 zemalja svijeta. Plan je da do 2020. godine ova kompanija dostigne proizvodnju 1 milon komada namještaja godišnje.

Sajam u Kelnu vrijedi za jedan od najznačajnijih i najvećih sajmova te vrste u svijetu, na kojem se već na početku svake godine promoviraju najsavremeniji dizajn, materijali, i tehnologije. MS&WOOD izlaže ove godine na vlastitom štandu u Hali 2.2, (PURE PLATFORMS), štand O-031-N-026.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top