Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > MS&WOOD na Izložbi u Šangaju predstavljen zajedno sa najboljim primjerima inovativnog dizajna današnjice

MS&WOOD na Izložbi u Šangaju predstavljen zajedno sa najboljim primjerima inovativnog dizajna današnjice

Bosanskohercegovački proizvođač visokokvalitetnog dizajniranog namještaja MS&WOOD predstavio je svoje kolekcije “Primum” i “Elle” na Izložbi “Design Shanghai” održanoj od 8. do 11. marta u ovom kineskom gradu. Proizvodi MS&WOOD bili su izloženi u hali “Contemporary Design” u kojoj su predstavljeni najbolji primjeri savremenog i inovativnog dizajna današnjice.

Riječ je o najposjećenijoj međunarodnoj izložbi, odnosno sajmu dizajna u Aziji, ali i četvrtom najposjećenijem događaju ovog tipa na svijetu.

MS&WOOD se predstavio višestruko nagrađivanim kolekcijama namještaja proizvedenim u Fojnici, svojim prvijencem, kolekcijom “Primum”, koju je razvio bh. dizajner Ado Avdagić, te svojom najnovijom kolekcijom “Elle”, bh. dizajnerice Nataše Perković, a koje su fojnički majstori umjeli pretvoriti u namještaj vrhunskih performansi.

Veliko priznanje bosanskohercegovačkom dizajnu odano je pozivom organizatora bh. dizajnerici i višoj asistentici na Odsjeku za produkt dizajn na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, Nataši Perković, da održi predavanje na Design Forumu u okviru Izložbe u Šangaju. Tema Foruma je bila “globalni dizajn – kako postići humanost i autentičnost u proizvodnom procesu koji sve više ovisi o mašinama”, a Perković je predavala na temu “Elle Collection: Beauty + Quality = Sustainability” (Kolekcija Elle: Ljepota + Kvalitet = Održivost).

U okviru programa ovog četverodnevnog Foruma učestvovalo je trideset vodećih dizajnera, zajedno sa ikonama svjetske dizajn-scene kao što su Dakota Jackson, Karim Rashid i Jamy Yang, te najtalentiraniji mladi dizajneri današnjice kao što su Paul Cocksedge, Benjamin Hubert, Bethan Laura Wood i Joyce Wang.

Izložba “Design Shanghai” zbog svoje posebnosti se ne odvija na tipičnom sajmištu, već u izuzetno živopisnom prostoru nekadašnje palate koja je pretvorena u izložbeni “Shanghai Exhibition Center”. Sama Izložba je izrazito selektivnog tipa i do sada su se na njoj predstavili isključivo vrhunski brendovi globalnog značaja, kao što su Zaha Hadid Design, Moroso, Porada, Alessi, Magis, Swarovski, i njima slični.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top