Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Može li se “Oluja odlučnosti” proširiti i na Siriju

Može li se “Oluja odlučnosti” proširiti i na Siriju

Saudijski publicista Džemal Haškadži istakao je da je savjetnik turskog premijera Ibrahim Kelin saopćio kako je opcija “Oluje odlučnosti” moguća i u Siriji gdje postoje isti problemi i okolnosti.

 Haškadži je u svom Twitter postu napisao da je razgovarao sa savjetnikom turskog predsjednika i da je on potvrdio kako je njegova zemlja spremna da pruži svu logističku podršku i pomoć koji su potrebni u ovoj akciji.

On je još napisao: “U usporedbi Jemena i Sirije, savjetnik turskog predsjednika je kazao da je ovaj model operacije primjenjljiv i na Siriju jer su u Siriji i Jemenu na sceni isti problemi i iste okolnosti.

”S druge strane, alžirski publicista i pravnik Enver Malik pozvao je u svom postu na Twitteru “da se akcija “Oluja odlučnosti” ne ograniči samo na Jemen, već da se to hitno mora nastaviti i u Sirji, Iraku, Libanu i Ahvezu.”

On je još dodao: “Kada bi muslimani znali kakva zavjera se kuje u Teheranu i Tel Avivu protiv kible prema kojoj se u namazu okreću, bili bi zahvalni Saudijskoj Arabiji i njenom kralju na borbi protiv te zavjere

 

IslamBosna.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top