Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Možda je ovdje teže, ali se trud kad – tad isplati

Možda je ovdje teže, ali se trud kad – tad isplati

Projekt je to kojim se žele potaknuti mladi da razmišljaju kako da postanu poslodavci, kako da unovče svoje znanje na tržištu pomoću vlastitih poduzetničkih poduhvata, odnosno kako da pokrenu i uspješno vode vlastiti biznis, ali i da ostanu u svojoj domovini. Prve pobjednice nove sezone bile su naše gošće u emisiji „Dobar dan BiH“, Marija Lovrić i Martina Pehar.

  • Nisam očekivala pobjedu, došle smo zadovoljne što smo dio toga. Možda što nismo bile opterećene pobijedile smo – kaće Lovrić i dodaje da im se život dosta promijenio.

Zahvaljujući ovom priznanju, u javnosti se čulo za njih.

  • Novac smo iskoristile za pokretanje učionice u Mostaru, za instrukcije iz matematike, a plan nam je da proširimo i na druge strane. Porodica i pofesori iz srednje i osnovne i prijatelji bili su nam najveća podrška – pojasnila je Martina.

Njihova poruka mladima glasi:

  • Mladima bih preporučile da razrade svoje ideje, i idu naprijed. Mnogo je oko nas stručnih ljudi koji će nam pomoći – poručila je Marija.
  • Poručila bih mladima da slijede svoje snove i bore se. Možda je ovdje teže, ali se trud kad – tad isplati. Za takmičenje sam čula na Facebooku, pa sam više počela pratiti i Hayat televiziju koja je dio ove priče – ističe Martina.

hayat.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top