Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Možda je ovdje teže, ali se trud kad – tad isplati

Možda je ovdje teže, ali se trud kad – tad isplati

U toku je nova sezona takmičenja Sarajevo Business Forum Start-up Challengea Bosna Bank Internationala i Hayat TV-a.

Projekt je to kojim se žele potaknuti mladi da razmišljaju kako da postanu poslodavci, kako da unovče svoje znanje na tržištu pomoću vlastitih poduzetničkih poduhvata, odnosno kako da pokrenu i uspješno vode vlastiti biznis, ali i da ostanu u svojoj domovini. Prve pobjednice nove sezone bile su naše gošće u emisiji „Dobar dan BiH“, Marija Lovrić i Martina Pehar.

  • Nisam očekivala pobjedu, došle smo zadovoljne što smo dio toga. Možda što nismo bile opterećene pobijedile smo – kaće Lovrić i dodaje da im se život dosta promijenio.

Zahvaljujući ovom priznanju, u javnosti se čulo za njih.

  • Novac smo iskoristile za pokretanje učionice u Mostaru, za instrukcije iz matematike, a plan nam je da proširimo i na druge strane. Porodica i pofesori iz srednje i osnovne i prijatelji bili su nam najveća podrška – pojasnila je Martina.

Njihova poruka mladima glasi:

  • Mladima bih preporučile da razrade svoje ideje, i idu naprijed. Mnogo je oko nas stručnih ljudi koji će nam pomoći – poručila je Marija.
  • Poručila bih mladima da slijede svoje snove i bore se. Možda je ovdje teže, ali se trud kad – tad isplati. Za takmičenje sam čula na Facebooku, pa sam više počela pratiti i Hayat televiziju koja je dio ove priče – ističe Martina.

hayat.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top