Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Mostarski osnovnoškolci defileom obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Mostarski osnovnoškolci defileom obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

U prazničnom duhu promenada osnovnoškolaca nakon fotografiranja na Starom mostu ispunila je veselim duhom gradske ulice Mostara, kao i iznimno bogat kulturno-zabavno program koji su školarci sa svojim nastavnicima priredili na Španjolkom trgu uz neizostavne domoljubne pjesme.

 Učenici mostarskih osnovnih škola su promenadom pod nazivom „Volim Bosnu i Hercegovinu“ danas, ponosno noseći obilježja svoje zemlje od Starog mosta do Španjolskog trga, obilježili 1. ožujak, Dan nezavisnosti BiH, Javlja Anadolu Agency (AA).

U svečarskom duhu promenada osnovnoškolaca nakon fotografiranja na Starom mostu ispunila je veselim duhom gradske ulice Mostara, kao i iznimno bogat kulturno-zabavno program koji su školarci sa svojim nastavnicima priredili na Španjolkom trgu uz neizostavne domoljubne pjesme o Bosni i Hercegovini.

Čestitke učenicima i svim školskim kolektivima, ali i građanima Bosne i Hercegovine, uputio je ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović, koji je na Španjolskom trgu podsjetio na važnost 1. ožujka – Dana nezavisnosti BiH.

„To je bilo prije 26 godina i, ako Bog da, još dugo ćemo mi slaviti taj Dan nezavisnosti s obzirom na to da vidimo mlade generacije koje će znati cijeniti ovaj datum. Ova djeca će sigurno graditi Bosnu i Hercegovinu na jedan kvalitetan način kao državu svih njezinih građana“, poručio je ministar Hadžović.

U sklopu svečanosti obilježavanja Dana nezavisnosti BiH danas će se u 13 sati u Narodnom pozorištu Mostar održati program pod nazivom “Ja domovinu imam, i u srcu je nosim”, a u 18 sati u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača održat će se tribina i svečani program povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije obilježavanja Dana nezavisnosti BiH u HNK su predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta FBiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top