Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Mostar za prijestolnicu kulture

Mostar za prijestolnicu kulture

“Mostar ne zaboravlja prijatelje“

Krajem septembra bit će donesena odluka o tome koji će grad ponijeti ovu prestižnu titulu.

Sve je premostivo

Tim Mostar 2024 predano je radio na izradi finalne knjige u kandidaturi Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024., koja je dovedena do svoje konačnice, a brojnim događajima bit će obilježeno slanje knjige u sjedište Evropske komisije.

„Slogan naše kandidature je Sve je premostivo“. Mi smo obnovili  u ratu porušene mostarske mostove ali pred nama je još uvijek nedovršen proces izgradnje onog najvažnijeg mosta  koji povezuje i spaja građane i gradske strukture, mosta koji premošćuje naše društvene, etničke, kulturne i političke razlike“, stoji u saopćenju za javnost koji potpisuju gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i članovi „Tima 2024“.

Na svečanosti je prikazan i film kandidature „Sve je premostivo“, te projekcija filma „U potrazi za snom“. Na Starom mostu na takmičnenju „Red Bull Cliff Diving“ nastupilo je 14 skakača i 10 skakačica.

Mostar je grad koji je zadržao svoju multikulturalnost i želi je dodatno graditi. Mnogi evropski gradovi, prepoznali su ove vrijednosti i dali podršku mostarskoj kandidaturi za Europsku prijestolnicu kulture.

Za Akos.ba: Rabija Arifović

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top