Vijesti iz zemlje

Mostar: Učenici turskog jezika dobili školski pribor

 Generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Ayse Selcan Sanli i direktor Turskog kulturnog centra Yunus Emre u  Mostaru Yunus Dilber  danas su posjetili Osnovnu školu Mujaga Komadina u Mostaru te učenike turskog jezika darivali školskim priborom, javlja Anadolu Agency.

Iskazavši veliko zadovoljstvo i zahvalnost zbog posjete Osnovnoj školi Mujaga Komadina, direktor Semir Šejtanić je kazao kako je današnji dan za njihovu školu, a posebice učenike turskog jezika od velikog značaja.

“Veliku zahvalnost dugujemo na ovoj vrijednoj donaciji koja će pomoći našim učenicima na uštedi njihovih sredstava, te što im je omogućena kvalitetna priprema za učenje turskog jezika”, kazao je Šejtanić.

Turski jezik, kakao je naglasio, u njihovoj školi je izborni predmet za učenike od 6 razreda osnovne škole, te ga uspješno pohađa 37 učenika.

Stečeno znanje turskog jezika i zahvalnost na darovima koje su dobili, učenici su iskazali prigodnom priredbom u znak dobrodošlice, kroz pjesmu i recitaciju u svojoj školi.

Dilber je naglasio kako većinu učenika poznaje i često ih viđa u ovoj školi, te im čestitao na uspjehu.

“Do sada smo podijelili skoro 4.000 torbi za učenike širom BiH koji uče turski jezik. Znamo da su učenici ove škole vrlo uspješni, a to su nam potvrdili i direktor i nastavnik turskoj jezika u ovoj školi”, kazao je Dilber.

Znanjem osnovnoškolaca bila je zadivljena i Generalna konzulica Republike Turske u Mostaru Ayse Selcan Sanli, koja se učenicima i obratila na turskom jeziku.

“Danas smo se ovdje našli s vama da vam podijelimo torbe sa školskim priborom koje je donirala turska Općina Corum, koja je stalna podrška u izučavanju ovoga jezika. Ako Bog da i svake godine ćemo vam dijeliti poklone nagrade i podršku”, kazala je konzulica Selcan Sanli sretna zbog velikog interesa za turski jezik u Mostaru.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button