Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Mostar: Selektor seniorske Kickboxing reprezentacije BiH Salko Zildžić posjetio Reflex

Mostar: Selektor seniorske Kickboxing reprezentacije BiH Salko Zildžić posjetio Reflex

 U posjeti Sportskom društvu Reflex sinoć je bio višestruki prvak svijeta u Kickboxingu i osvajač brojnih priznanja, Salko Zildžić, koji trenutno obnaša funkciju selektora seniorske kickboxing reprezentacije Bosne i Hercegovine. Posjeta je organizovana u sklopu priprema takmičara SD Reflex za nastup na na 7. međunarodnom kickboxing turniru “Ilidža open” koji će se održati u Sarajevu narednog vikenda. Na pomenutom turniru SD Reflex predstavljat će 17 takmičara u različitim kategorijama.

Prilikom obraćanja članovima kluba, Zildžić je istakao važnost discipline i truda u sportu, te pohvalio izniman uspjeh koji ovaj klub ostvaruje u kratkom periodu postojanja, kao i neumorno djelovanje aktivista kluba. „Svako može biti prvak svijeta i ostvariti uspjeh u onom što radi i što voli, sve dok ulaže dovoljno truda i energije“, naglasio je Zildžić. Osim truda u oblasti sporta, govorio je o značaju ulaganja u obrazovanje i lični razvoj. Zildžić je, osim po ovom sportu, javnosti poznat po aktivnom političkom i društvenom angažmanu.

Iz Reflexa poručuju da je MMA škola samo jedan od trenutnih projekata koji će se razvijati u mnoge ozbiljnije programe, od programa Kickboxing-a, BJJ i ostalih sportova. Posebno ističu to da su za rezultate kluba, od samog početka rada, bili zainteresovani mnogi printani i elektronski mediji, i pozivaju sve zainteresovane osobe da se priključe i podrže rad ovog kluba koji trenutno broji oko 60 članova, a čiji se broj svakodnevno povaćava. Također, svi oni koji žele biti sponzori kluba u redovnim aktivnostima ili na nekom od narednih domaćih ili međunarodnih takmičenja, mogu se za sve informacije obratiti upravi kluba.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top