Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Mostar: Rusmir Hrvić Privrednik godine u BiH

Mostar: Rusmir Hrvić Privrednik godine u BiH

Rusmir Hrvić, predsjednik uprave AS Holdinga, dobitnik je Večernjakovog pečata u kategoriji Gospodarstvenik / Privrednik godine.

Hrviću je nagrada uručena na tradicionalnoj manifestaciji izbora osobe godine u Bosni i Hercegovini koja se večeras održava u Mostaru pod visokim pokroviteljstvom Predsjedništva BiH.

– Hvala svima koji su glasali za mene i AS Grupaciju. Velika je čast dobiti ovu nagradu. Zahvalio bih se i svim uposlenicima i saradnicima AS Grupacije koji su jednako zaslužni za ovu nagradu. Zahvalio bih se i svim kupcima koji kupuju naše proizvode i koji svo ovo vrijeme podržavaju domaće proizvode i domaće proizvođače iz cijele Bosne i Hercegovine – kazao je Hrvić.

Dodao je kako svi zajedno možemo jačati konkurentnost bh. privrede kako bi kreirali bolji životni ambijent za sve građane.

– Trebamo svi zajedno podizati konkurentnost naše privrede i države a sve kako bi podigli životni standard građana BiH. Da građanima BiH ponudimo vjeru, nadu i primjere da ostanu ovdje raditi i živjeti. Nama je potrebna jaka privreda, jaka Bosna i Hercegovina i jaka regija. Trebamo ukidati granice i podjele unutar Bosne i Hercegovine i regije jer je to uslov za veće tržište i veće mogućnosti. Podjele trebaju biti prošlost, a Evropska unija budućnost – kazao je Hrvić

Inače, ovo je sedamnaesta godinu u kojoj ocjenjivački sud i čitatelji “Večernjeg lista” biraju osobu koja je obilježila proteklu godinu u BiH. Uz predloženih 150 kandidata iz svih segmenata društva, čitatelji su mogli i sami predlagati kandidate za koje smatraju da zaslužuju ponijeti nagradu za osobu godine ali i u brojnim drugim kategorijama, kao što su ekonomija, sport, humanost…

Podsjetimo, AS Holding jedna je od najvećih bh. kompanija koja trenutno zapošljava oko 4.500 radnika.

biznisinfo.ba 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top