Vijesti iz zemlje

Monstrumi Selimović i Brkić osuđeni na po 40 godina zatvora zbog ubistva Arnele Đogić iz Olova

Muriz Brkić i Avdija Selimović su osuđeni na po 40 godina zatvora zbog ubistva 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova 27. februara ove godine, odluka je Kantonalnog suda u Zenici, javlja Anadolu Agency (AA).

Muriz Brkić i Avdija Selimović, koji su priznali ubistvo 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova 27. februara ove godine, na jutrošnjem ročištu u Kantonalnom sudu u Zenici su se pokajali zbog nedjela i izvinili prisutnim članovima ubijene djevojke.

Optuženi Muriz Brkić i Avdija Selimović priznali su 8. juna pred Kantonalnim sudom u Zenici izvršenje ovog djela kada su izneseni svi materijalni dokazi, vještačenja i videomaterijali u vezi s ubistvom.

Brkić i Selimović su, prema navodima iz optužnice, djevojku prvo pretukli, nakon čega ju je ubodima nožem u predjelu vrata usmrtio Brkić te su je zajedno bacili niz liticu visoku 70 metara na mjestu Čudanski krševi. Arnelinu odjeću su bacili na istom mjestu, dok su njene lične stvari i nož bacili pri povratku u Olovo, gdje su novcem od ubijene plaćali pića i naručivali pjesme u kafani.

Tužilaštvo je kroz završnu riječ tražilo maksimalnu kaznu zatvora, dok je odbrana optuženih obrazložila da bi pri izricanju kazne trebalo uzeti brojne okolnosti, a kao najvažniju priznanje izvršenja ovog djela.

Prema navodima Tužilaštva ZDK u završnoj riječi, Avdija Selimović imao je motiv da ubije Arnelu Đogić zbog ljubomore, dok Brkić izuzev materijalne koristi nije imao drugog motiva, te da su obojica bili svjesni i uračunljivi.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button