Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > MNK “Željezničar” pobjednik III memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”

MNK “Željezničar” pobjednik III memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”

Olimpijska dvorana “Ramiz Salčin” na Mojmilu bila je domaćin trodnevnog malonogometnog memorijalnog turnira “Ramiz Salčin”. Ukupno 24 ekipe u tri dana takmičenja nadmetale su se u borbi za najviši podij i najsjajnije odličje. Nakon što su se u prva dva dana memorijala kompletirale utakmice grupa, posljednji dan turnira igrala se “knock out” faza. Na kraju, borba se svela na samo dvije ekipe, MNK “Željezničar” i MNK “Calp” Zenica, a više spretnosti i želje pokazali su igrači kluba iz Sarajeva i sasvim zasluženo slavili rezultatom 3:1. Treće mjesto pripalo je dvostrukom šampionu ovog takmičenja, ekipi Zamm mC.

Po samom završetku finalne utakmice, dodijeljene su i nagrade za najbolje timove, odnosno pojedince turnira. Najbolji golman memorijala je Fadil Seferović, dok je najbolji stijelac Haris Šehic; obojica članovi ekipe MNK “Calp” Zenica koja je ujedno proglašena i “fair-play” ekipom takmičenja. Nedžad Hodžić (MNK “Željezničar”) je ponio titulu najboljeg igrača turnira.

[smartslider3 slider=8]

Završnicu trećeg memorijalnog turnira, koji se organizuje u spomen i sjećanje na heroja Ramiza Salčina, svojim prisustvom uveličali su ministar kulture i sporta KS, gospodin Mirvad Kurić, i ministar za boračka pitanja KS, gospodin Muharem Fišo. Njih dvojica su, na čast i zadovoljstvo organizacionog odbora turnira, uručili priznanja najboljima.

Također, ministri Kurić i Fišo uručili su i nagrade pobjednicima literarnog konkursa na temu “Ramiz Salčin je živ, samo vi to ne osjećate”.

Važno je istaći da su sva novčana sredstva, prikupljena od naplate žutih i crvenih kartona, donirana u humanitarne svrhe. Ovom humanom činu priključili su se i finalisti tako što su dio novčane nagrade proslijedili na istu adresu i time pokazali da je ovaj turnir puno više od sportskog nadmetanja.

“Ramiz Salčin je živ, samo vi to ne osjećate!”

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top