Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Mitropolit crnogorski: Srpska pravoslavna crkva je teroristička organizacija

Mitropolit crnogorski: Srpska pravoslavna crkva je teroristička organizacija

Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković trebao bi da pokrene postupak protiv Beogradske patrijaršije kao inspiratora svih zločina uperenih protiv suvereniteta i mira u Crnoj Gori, saopštio je danas mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Mihailo.

“Podrivanje ustavnoga poretka u organizaciji velikosrpskih partija s ciljem da se zemlja dovede u kolonijalni položaj, i pokušaj da se izazove građanski rat, nastavak je politike cetinjske filijale Beogradske patrijaršije s istim ciljevima, ali drugim sredstvima. Ta patrijaršija i 90-ih godina i danas nije bila niti je crkva, nego teroritička organizacija koja je djelovala i djeluje protivu Crne Gore po nalogu Beograda”, istakao je Mihailo.

On je dodao da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC) služe popovi opasnih namjera, koji su na vezi s aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Goranom Danilovićem, prenosi Avaz.

“S ruke su im i kriminalne strukture koje su se udružile da bi poduprle velikosrpske interese i zemlju dovele do haosa. U tome poslu Srbija i Srpska crkva se ponašaju kao sile koje ih nadahnjuju da ruše ustavni poredak. Revizionističke težnje srpske vrhuške u pitanju ove zemlje su poslovične i zaklonjene su brigom za svoje sunarodnike. Nažalost mi smo jedina zamlja u Evropi u kojoj takvi sjede u skupštinskim klupama ili služe na oltarima crkava koje su gradili naši preci, umjesto da budu predmet krivičnog gonjenja za najteže oblike krivičnih djela”, kazao je Mihailo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top