Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Mistral Technologies: Jubilej petogodišnjeg rada obilježen u novim prostorijama

Mistral Technologies: Jubilej petogodišnjeg rada obilježen u novim prostorijama

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack simolično je otvorila s direktorom kompanije Mistral Technologies u Sarajevu Mersedom Čamdžićem nove prostorije te kompanije u Bosmal City Centru. Povod je petogodišnjica Mistrala, jedne od najvećih kompanija u BiH u oblasti informacionih tehnologija i pouzdanog partnera vodećim kompanijama američke telekomunikacijske i automobilske industrije.

Cormack je pozdravila što je Mistral Technologies u tom smislu „most između Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država“ i navela da su na otvorenje došli i članovi Američke trgovačke komore.

Pozvala je relevantne faktore u Bosni i Hercegovini da u idućoj godini „svi zajedno radimo na jačanju obrazovnog sektora“ koji osigurava i vještine iz informacionih tehnologija te pruža šansu mladim ljudima.

– Oduševljena sam što ova i slične kompanije doprinose društvu – kazala je.

Generalni direktor Mersed Čamdžić je zvanicama predstavio petogodišnji put kompanije.

Nastala je u oktobru 2010. godine kao realizacija vizije dva mlada stručnjaka informacionih tehnologija. Danas je jedna od tri vodeće IT kompanije u BiH, broj zaposlenih raste i trenutno zapošljava 80 stručnjaka.

Mistral Technologies je dosad radio projekte za velike inostrane klijente i razvio niz softverskih rješenja, od mobilnih aplikacija za iOS, Android i Windows telefone, do Facebook aplikacija i web rješenja na bazi HTML5, CSS3, jQueri i raznih drugih platformi.
Otvorenju novih prostorija kompanije prisustvovali su i predstavnici Evropske banke za razvoj te Svjetske banke.

indikator.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top