Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Ministar Ramić u Srebrenici o projektima od interesa za bošnjačku povratničku zajednicu

Ministar Ramić u Srebrenici o projektima od interesa za bošnjačku povratničku zajednicu

– Majke Srebrenice rade dosta korisnih stvari za Srebrenicu. One čuvaju sjećanja na stradanja na ovom prostoru i na genocid, koji se desio i danas smo donirali opremu za njihov centar – istakao je Ramić.

Tokom posjete Srebrenici, održao je sastanak i sa zamjenikom načelnika Općine Srebrenica Nerminom Alivukovićem, predsjednikom Skupštine Općine Srebrenica Alijom Tabakovićem te predsjednikom Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Farukom ef. Hasanovićem.

Razgovarano je o projektima koji su od interesa za povratničku bošnjačku zajednicu na području ove općine.

– S predsjednikom Medžlisa smo razgovarali o projektima koji su vezani za Medžlis i za nastavak realizacije aktivnosti koje smo započeli ranije. Dogovorili smo se da do kraja godine pokušamo završiti dio projekta koji se tiče Bošnjačkog kulturnog centra, kao i završetak nekih drugih objekata Islamske zajednice – istakao je Ramić.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Faruk ef. Hasanović zahvalio je na posjeti ministru Ramiću i na pomoći u realizaciji projekata.

Ramić se sastao i s predsjednikom Povjereništva SDA u Srebrenici Ramizom Salkićem i odbornicima.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top