Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Ministar Kazazović i predstavnici projekta Osnovna.ba: Online edukacija je budućnost

Ministar Kazazović i predstavnici projekta Osnovna.ba: Online edukacija je budućnost

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Elvir Kazazović održao je danas sastanak sa predstavnicima projekta Osnovna.ba Zlatkom Memiševićem i Selmom Dudić. Oni su ga ovom prilikom informisali da im je neophodno odobrenje od ovog resornog ministarstva  kako bi mogli održavati prezentacije o edukativnoj platformi u osnovnim školama.

        „Na taj način bi direktori ustanova, roditelji i djeca dobili sve adekvatne i relevantne informacije o ovoj inovativnoj edukativnoj platformi, koja pomaže učenicima viših razreda osnovnih škola da brže i bolje nauče, razumiju i savladaju gradivo“, pojasnio je Memišević te dodao da je sistem namijenjen edukaciji učenika od petog do devetog razreda osnovne škole.

       Tokom sastanka je naglašeno kako je portal Osnovna.ba  bazirana na naprednom tehnološkom sistemu jedinstvenom u regionu. Uz pomoć novih tehnologija i edukativne platforme nastoji se što efikasnije prenijeti znanje učenicima osnovnih škola.

            „Želimo da kreiramo sigurno mjesto na internetu koje učenicima omogućava postizanje maksimalnih rezultata, ali i da znanje bude dostupno svima na brz, jednostavan i jeftin način. Cilj nam je da unaprijedimo proces učenja kod svakog pojedinca“, potcrtala je Dudić.

            Ideja projekta Osnovna.ba rodila se prije mnogo godina, tehnički se razvijala posljednje tri godine, a  zvanično je počela sa radom u septembru 2015. godine.

            Ministar Kazazović je istakao da će im resorno ministarstvo odobriti da počnu sa prezentacijama u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo, ali se interesovao i za pokretanje portala koji bi bio namijenjen srednjoškolcima, istučići da je online edukacija budućnost.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top