Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Milionita garnitura autopresvlaka proizvedena na programu Passat B8 u Žepču

Milionita garnitura autopresvlaka proizvedena na programu Passat B8 u Žepču

Prevent grupacija i ove godine proizvela je million garnitura autopresvlaka. Milionita garnitura automobilskih presvlaka ove godine proizvedena je na programu Passat B8 u proizvodnim pogonima Car Trim u Žepču.

Sašivena je skoro mjesec dana ranije u odnosu na prošlu godinu, što je rezultat povećanja broja uposlenika i novih projekata, piše Oslobođenje.

– Dnevno se na našim lokacijama u Visokom, Zenici, Žepču i Goraždu proizvedu presvlake za 8.500 automobila u Evropi i to nas čini glavnim akterom na tržištu automobila i komponenti za interijere – kazao je predsjednik Uprave Prevent BH Haris Rahman tokom svečanosti.

Car Trim Žepče najmlađa je članica Prevent grupacije i proizvodi autopresvlake za brendove poput Passata, Audija i Golfa.

– Milionita garnitura simbolično ukazuje na našu snagu i moć Trim divizije u grupaciji Prevent. Ova garnitura je trofej našeg kvalitetnog rada a današnja svečanost je prilika da se zahvalimo svim uposlenicima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć – izjavio je direktor lokacije Car Trim Nikola Spajić.

Godišnje se u Preventu u BiH za automobilsko tržište proizvede blizu dva miliona garnitura autpresvlaka, četiri miliona kočionih diskova i pet miliona komponenti.

biznisinfo.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top