Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > MFS EMMAUS u akciji: Nova kuća za porodicu Mehmedbegović iz Gornjih Dubrava

MFS EMMAUS u akciji: Nova kuća za porodicu Mehmedbegović iz Gornjih Dubrava

Tročlanoj porodici Mehmedbegović iz Gornjih Dubrava kod Živinica, koja je nekoliko godina živjela u jako lošim stambenim uslovima, MFS-EMMAUS je u petak predao ključeve novoizgrađene kuće, javlja Anadolu Agency (AA).

Dževad Mehmedbegović sa suprugom Amelom i bolesnim sinom Elvedinom živio je u jako lošim uslovima boreći se pri tome da prehrani porodicu jer nema stalnih primanja kojima bi mogli sebi izgraditi i obezbijediti adekvatan smještaj, saopćeno je iz MFS-EMMAUS.

Kao izbjeglice iz Srednje Trnove u početku su živjeli u napuštenoj štali, da bi vremenom, Dževad uz pomoć komšija napravio malu kuću za njih troje. Zbog nedostatka finansijskih sredstava kuća nikada nije do kraja završena.

Zbog vlažnog i hladnog vremena u unutrašnjosti kuće stvorila se vlaga što je značajno pogoršalo zdravstveno stanje ukućana.

Lošu konstrukciju same kuće nije bilo moguće renovirati ili dograditi, stoga je odlučeno da se krene u izgradnju potpuno novog objekta.

Akcija prikupljanja sredstava za izgradnju kuće započela je na osnovu inicijative Medžlisa islamske zajednice Živinice.

MFS-EMMAUS je većinu sredstava prikupio zahvaljujući svojim inostranim donatorima, lokalnom stanovništvu i komšijama koji su prvi priskočili u pomoć znajući u kakvom je stanju živjela ova porodica.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com