>
MFS-EMMAUS: Stipendije za 1.500 djece bez jednog roditelja MFS-EMMAUS: Stipendije za 1.500 djece bez jednog roditelja
Realizacija projekta “Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja – jetima” započela je 2012. godine. Bosna i Hercegovina je zemlja sa velikim brojem jetima.... MFS-EMMAUS: Stipendije za 1.500 djece bez jednog roditelja

Realizacija projekta “Sponzorstvo djece bez jednog ili oba roditelja – jetima” započela je 2012. godine. Bosna i Hercegovina je zemlja sa velikim brojem jetima. U poslijeratnom periodu pa sve do danas, primjetan je veliki broj jetima koji su roditelje izgubili kroz teške bolesti, saobraćajne i druge nesreće a koji su ih nerijetko ostavili bez ikakvih finansijskih primanja pa sada žive u veoma teškim životnim uslovima.

 Pored djece jetima koji primaju stipendiju MFS-EMMAUS posjeduje i bazu sa značajnim brojem jetima koji čekaju donatora.

Uz stipendiranje, tj. uz novčanu pomoć MFS-EMMAUS organizira i mnogobrojne projekte podrške jetimskim porodicama kao što su izgradnja i rekonstrukcija kuća; jednokratne donacije kroz distribuciju plastenika, pilića i hrane za tov, ovaca, krava, bijele tehnike i kućanskih aparata; kupovina školskog pribora, odjeće i obuće za jetime; organizacija izleta i druženja za staratelje i djecu; organizacija iftara i podjele bajramskih paketa; podjela prehrambenih i higijenskih paketa; edukativne i zabavne radionice za jetime i njihove staratelje; socio – ekonomsko osnaživanje staratelja jetima; svakodnevne terenske aktivnosti kada posjećujemo jetimske porodice na kućnom pragu.

Pomoći djeci, koja su od društva dobrim dijelom zapostavljena, izmamiti osmijeh na njihovom licu, uljepšati im i olakšati svakodnevnicu, podstiče nas da budemo na usluzi što većem broju ove djece. Kontinuitet jednog ovakvog projekta ujedno je i najbolja pozivnica svima koji se mogu uključiti i pomoći kako bi se, ako ne sva, onda barem velika većina djece jetima obuhvatila nekim vidom pomoći, navodi se u saopćenju MFS – EMMAUS-a.

S tim u vezi, MFS-EMMAUS stoji na raspolaganju svim potencijalnim donatorima koji se žele uključiti u ovaj projekat kako bi zajednički pomogli što većem broju djece bez jednog ili oba roditelja.

Kako postati donator?

Vašim učešćem u sponzorstvu određenog broja ili samo jednog jetima pomažete nam da uključimo još veći broj jetimske djece u naš projekat.

Iznos mjesečne stipendije za jedno dijete je 30 € ili 60 KM.

Transakcijski računi:

Intesa Sanpaolo Banka

1542001100085746

Devizni račun:

SWIFT: UPBKBA 22

IBAN: BA39 1542 0011 0008 5746

Uni Credit Banka

3383002250449586

Devizni račun:

SWIFT: UNCRBA22

IBAN: BA39 3389104805723482

Novac možete uplatiti putem Pay Pala direktno na adresu: [email protected]

Dobro se boljim vraća!

Akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.