Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > MFS-EMMAUS: Podjela stipendija za 1.300 jetimske djece širom BiH

MFS-EMMAUS: Podjela stipendija za 1.300 jetimske djece širom BiH

– Radi se o Živinicama, Kalesiji, Lukavcu, Tuzli, Zvorniku, Goraždu, Sarajevu, Sanskom Mostu, Bosanskoj Krupi, Bihaću, Cazinu, Velikoj Kladuši, Srebrenici, Srebreniku, Brčkom, Gradačcu, Travniku, Bugojnu, Mostaru, Zavidovićima, Jelahu, Klokotnici i Gračanici
 Ekipe Međunarodnog foruma solidarnosti – EMMAUS će u naredna četiri dana vršiti podjelu novčanih stipendija za 1.300 jetimske djece širom Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zahvaljujući stranim donatorima MFS-EMMAUS je i ovog januara organizovao podjele koje će se realizovati na više od 20 lokacija u BiH.

Radi se o Živinicama, Kalesiji, Lukavcu, Tuzli, Zvorniku, Goraždu, Sarajevu, Sanskom Mostu, Bosanskoj Krupi, Bihaću, Cazinu, Velikoj Kladuši, Srebrenici, Srebreniku, Brčkom, Gradačcu, Travniku, Bugojnu, Mostaru, Zavidovićima, Jelahu, Klokotnici i Gračanici.

“Pored redovnog stipendiranja djece, za njih kontinuirano organizujemo druženja i podjelu školskog pribora i ruksaka, prehrambenih paketa za socijalno osjetljive porodice i mnoge druge materijalne podrške za ovu djecu kao što je podjela ogreva i bijele tehnike. Jer, kad se jetim smije cijeli svijet se smije”, saopćeno je iz MFS-EMMAUS-a.

MFS-EMMAUS već više od dvadeset godina djeluje kao jedinstvena domaća, humanitarna, nevladina organizacija unutar i van granica Bosne i Hercegovine. Osnovana je 1999. godine sa ciljem pružanja pomoći svim ugroženim kategorijama stanovništva kojima je ta pomoć potrebna.

MFS-EMMAUS danas predstavlja jednu od najvećih samoodrživih NVO-a u zemlji, sa preko 250 uposlenika, 50 aktivnih volontera i mrežim uredima u Doboj – Istoku, Sarajevu, Srebrenici i Zvorniku.

Za dobrobit ljudi kojima je pomoć potrebna, postoji i djeluje u službi samo jedne teorije, a to je teorija solidarnosti i humanosti.

Tokom dugogodišnjeg djelovanja MFS-EMMAUS je realizovao niz projekata i pomoć usmjerio prema svim kategorijama društva, od onih najmlađih, do osoba treće životne dobi, uključujući izbjeglice, raseljena lica, žrtve trgovine ljudima, osobe treće životne dobi, beskućnike, lica sa invaliditetom, mlade iz ugroženih/rizičnih grupa te drugih lica u stanju socijalnih, zdravstvenih i drugih potreba.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top