Vijesti iz zemlje

MFS-EMMAUS-ov humanitarni kontejner stigao u Siriju: U toku podjela garderobe

Zahvaljujući građanima BiH koji su donirali odjeću u humanitarne kontejnere postavljene od strane MFS-EMMAUS-a u Tuzli, Živinicama, Gračanici, Srebreniku i Odžaku te garderobi koju je tokom Ramazana prošle godine prikupio Medžlis Islamske zajednice Gradačac, MFS-EMMAUS je u februaru ove godine, poslao za Siriju 547 kutija i 203 vreće garderobe.

Kontejner sa odjećom je stigao na odredište i trenutno se vrši podjela odjeće za izbjeglice iz Gute smještene na sjevernom dijelu Sirije.

„Organizacija MASSRAT je počela vršiti podjelu odjeće za izbjegli narod iz Gute. Podjela odjeće se vrši u sklopu akcije “Ujedinjeni u dobru” a odjeća je sakupljena od naroda Bosne i Hercegovine u sklopu njihovih aktivnosti pomoći narodu Sirije. Koristim priliku da iskažem zahvalnost Udruženju MFS-EMMAUS i narodu BiH koji su uputili pomoć za narod Sirije.” poručio nam je predstavnik organizacije Masrrat iz Sirije.

„Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima koji su donirali odjeću i na taj način pomogli mnogim izbjeglicama Sirije. Mnogi od njih žive od humanitarne pomoći u neuslovnim izbjegličkim kampovima bez vode i struje tako da će im ova odjeća biti od velike koristi. Ovo je nastavak naše humanitarne misije BiH za Siriju, u kojoj smo ranije poslali 53 šlepera sa 1280 tona pomoći u namirnicima a tokom godine planiramo još jednu akciju prikupljanja pomoći na teritoriju cijele BiH.“ izjavili su i MFS- EMMAUS-a.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button