Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Mezarje Kovači: Mladi odali počast Aliji Izetbegoviću

Mezarje Kovači: Mladi odali počast Aliji Izetbegoviću

Na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu obilježena je 16. godišnjica smrti Alije Izetbegovića, a među brojnim delegacije državnog, federalnog i nižih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini, predstavnicima diplomatskog kora, boračkih udruženja, članovima Stranke demokratske akcije, organizacijama i drugim gostima, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe, počast predsjedniku Izetegoviću odali su i mladi članovi Kluba Knjige IGMG-a Balkans. 

Članovi Kluba knjige, mjesec oktobar su posvetili Aliji Izetbegoviću, čitajući i promišljajući njegova djela, razgovarajući o njima i evocirajući uspomene na prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Mubina Mumić, članica Kluba Knjige podsjeća da je Alija Izetbegović prje svega bio veliki čovjek, zatim mislilac i lider.

„Ponosno pratimo njegove stope. Našim aktivnostima u mjesecu oktobru smo željeli da na to ukažemo. U svojoj knjizi „Armija Bosne i Hercegovine“ Izetbegović je zapisao: Volio bih da me pamte kao čovjeka koji je narod Bosne i Hercegovine uvijek imao u srcu. Pamtimo i pamtit ćemo, ako Bog da“ – kazuje ona.

Alija Izetbegović bio je državnik, koji nedvosmisleno simbolizira borbu Bosne i Hercegovine za opstojnost, afirmaciju bošnjačkog identiteta, borbu za demokratiju, ljudska prava i slobodu čovjeka, a mladi danas, na temeljima onoga što je Alija iza sebe ostavio, hrabro nose bajrak njegovih ideja.

Za Akos.ba: Rabija Arifović

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top