Sportske novosti

Mesut Ozil donirao novac za liječenje jedanaestoro siromašne djece u Brazilu

U zadnjim danima mjeseca proteklog mjeseca ramazana, fudbalska zvijezda Mesut Ozil je donirao novac potreban za operaciju jedanaestoro bolesne djece hospitalizirane u Brazilu

 Sličnu donaciju Ozil je izvršio i protekle godine tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu, kada su on i njemačka reprezentacija postali svjetskim prvacima. Pored obećanja da će donirati svoj novčani bonus zbog osvajanja prvenstva, Ozil je lično uplatio novac za liječenje 23 brazilske djece kojima je bila potrebna operacija. Ove godine je isto učinio za jedanaestoro siromašne djece koja se nalaze na liječenju u bolnici u gradu Maranhao.

„Iako je prošla godina dana od osvajanja Svjetskog prvenstva, želim da ostavim pozitivan trag u Brazilu tako što ću finansirati operacije za još jedanaest djece“, izjavio je Ozil.

Ozil je zbog svojih donacija osvojio nagradu Laureus Sport for Good za 2014. godinu i javnim je glasanjem izabran za Fudbalskog ambasadora Njemačke.

Govoreći o svojoj ljubavi prema humanitarnom radu, Ozil je u izjavi za Deustche Welle istakao: „Baveći se fudbalom, mogu načiniti pozitivnu promjenu na nekoliko načina. Mi smo veoma privilegovani. Ljudi koji me poznaju vam mogu reći: moj cilj je da pomognem djeci što više mogu. Volim da s njima provodim vrijeme.“

Izvor: standard.co.uk

Za Akos.ba preveo: Nedim Botić

Povezani članci

Back to top button