Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Mesna industrija Menprom parira svjetskim kompanijama

Mesna industrija Menprom parira svjetskim kompanijama

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona, predvođena premijerom Begom Gutićem, posjetila je danas Mesnu industriju Menprom u Tuzli, povodom započetog projekta izvoza svježeg goveđeg mesa u Republiku Tursku, za čije je potrebe ova kompanija počela izgradnju novog objekta u vrijednosti šest miliona KM
Prilikom ove posjete premijer Gutić je zahvalio kompaniji Menprom na svemu što je učinila za unapređenje poljoprivredne proizvodnje na području TK-a, te čestitao na investiciji većoj od šest miliona KM, koja će stvoriti nova radna mjesta. 

“Mi smo danas tu da pomognemo i podržimo ovaj projekt”, rekao je Gutić, pozvavši građane da se uključe u kampanju “Prepoznaj domaće, budi ponosan“.

Nakon obilaska pogona, ocijenio je da kompanija Menprom parira svjetskim kompanijama koje se bave proizvodnjom mesnih proizvoda te da se poštuju najviši standardi kada je u pitanju kvalitet i sigurnost hrane. 

Vlada TK-a će, poručio je premijer TK-a, podržati sve slične projekte koji znače nova radna mjesta.

Resorni ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK-a Srđan Mićanović ocijenio je da je Menprom jedan od lidera u mesnoj industriji BiH i da je to firma koja bilježi svake godine uspjehe. 

Istakao je da posjedovanjem svih certifikata, od ISO standarda, do halal certifikata, Menprom pokazuje da ima kvalitet ravan svjetskim standardima. 

“Može se napraviti dosta dobrog u ovoj državi ukoliko se napravi sistem. Moramo uvjeriti ljude da mogu pošteno raditi i živjeti od svog posla”, izjavio je direktor i vlasnik Mesne industrije Menprom Mensur Alić, istakavši da u njegovoj firmi već 17 godina nema rada nacrno. 

Naglasio je da je u izgradnju novog objekta za potrebe izvoza svježeg mesa investirano šest miliona KM. 

Istakao je da će u novom proizvodnom pogonu biti uposleno 30 novih radnika, a 2.000 ljudi će biti uključeno u projekt.

akta.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top