Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Merhamet Dubica i UG „Putevi mira“: Donacija od 8 000 eura za Dom zdravlja u Bos. Dubici

Merhamet Dubica i UG „Putevi mira“: Donacija od 8 000 eura za Dom zdravlja u Bos. Dubici

UG “Putevi Mira” i MDD Merhamet iz Bosanske Dubice su po drugi put obezbijedili veliku donaciju za potrebe Merhameta i Doma Zdravlja u Bosanskoj Dubici vrijednu preko 8000 eura. Donacija uključuje bolničke krevete, invalidska kolica, ormare i drugi prijeko potrebni namještaj i opremu. 

Najveće zasluge za obezbjeđivanje donacije pripadaju Ameli Zdenac, rođenoj Dubičanki nastanjenoj u Njemačkoj, koja se potrudila da ova velika donacija bude proslijeđena u njen rodni kraj. Realizator uvoza ove donacije je MDD Merhamet Bosanska Dubica zbog posjedovanja licence za uvoz humanitarne pomoći.

UG „Putevi mira“ na čelu s predsjednicom Ćimom Zdenac je partner u ovom projektu od neizmjernog značaja za Dom zdravlja „Kozma i Damjan“ u Dubici, Merhamet i sve građane kojima će bolnička pomagala olakšati liječenje.

„Ovo je samo nastavak naših aktivnosti na polju poboljšanja života svih stanovnika našeg grada. Zahvaljujemo se prije svega Ameli Zdenac, ali i UG ‘Putevi mira’ na divnoj i konstruktivnoj saradnji, kao i na prethodnim projektima. Time samo pokazujemo da zajedničkim radom možemo postići više i lakše ispuniti našu misiju širenja dobra. Ovo je druga po redu donacija koja je usmjerena na pomoć Domu zdravlja u Dubici, ali i našim bolesnim sugrađanima kojima bolnička pomagala i kreveti mogu znatno olakšati uvjete života. Naše je zadovoljstvo biti dio ovakvih i sličnih ideja koje pomažu obnovi suživota i jačanju međuljudskih veza“, istakao je Jasmin Spahić, predsjednik MDD Merhamet iz Bosanske Dubice.

Podsjećamo, protekle godine su Merhamet iz Dubice i UG „Putevi mira“ obezbjedili humanitarnu pomoć od 44 bolesnička kreveta, noćnim ormarićima i pratećom opremom. Vrijednost donacije je bila oko 5000 eura, ali je sam značaj mnogo veći jer se Dom zdravlja u Dubici nalazi u veoma teškoj poziciji.

„Radi se o donaciji koju je naše udruženje dogovorilo sa neprofitabilnim društvom za ambulantno-gerijatrijsku pomoć starim osobama u Njemačkoj“, izjavila je tom prilikom Ćima Zdenac, predsjednica „Puteva mira“.

Ova donacija je raspodijeljena za potrebe Doma zdravlja i Banje Mlječanica, a jedan dio kreveta je bio namijenjen za građane koji imaju bolesnike, a koji su uz revers mogli koristiti krevete posredstvom Merhameta.

Za Akos.ba piše: Nedim Botić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top