Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Mehmet Gormez gost predavač na Fakultetu islamskih nauka

Mehmet Gormez gost predavač na Fakultetu islamskih nauka

Prof. dr. Mehmet Gormez, bivši čelnik Direkcije za vjerska pitanja Turske, tokom ove sedmice će održati predavanja studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na Fakultetu islamskih nauka (FIN) Univerziteta u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Gormez, koji je u Sarajevo stigao na poziv FIN-a, prije prvog predavanja izjavio je da će studentima govoriti o pitanju krize misli na polju nauke u islamskom svijetu.

“Govorit ćemo o tome kakve aktivnosti su potrebne u određenim naučnim pravcima kao i samim koraci kako bi korisnim znanjem prevazišli krizu misli”, rekao je Gormez.

Dodao je kako će sa studentima raspravljati i o drugim važnim temama u islamskim naukama.

“Razgovarat ćemo o tome kakve islamske učenjake trebamo u budućnosti, kao i o odnosima između čovjeka, vjere, znanja i ahlaka”, kazao je Gormez.

Dekan FIN-a prof. dr. Zuhdija Hasanović je izjavio da ovaj vid saradnje dodatno zbližava akademsko osoblje iz BiH i Turske.

“Veoma je važno da će profesor Mehmet Gormez našim studentima držati predavanja. Govorit će i o islamu u Turskoj kao i o tome kako se islam proširio i do BiH”, rekao je Hasanović.

Dodao je kako su predavanja prof. dr. Mehmeta Gormeza, koja su počela u ponedjeljak, izazvala veliku pažnju kod studenata FIN-a.

Naglasio je da će i u budućnosti nastaviti sa sličnim aktivnostima na ovom fakultetu.

 Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top