Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Mehmet Gormez gost predavač na Fakultetu islamskih nauka

Mehmet Gormez gost predavač na Fakultetu islamskih nauka

– Prof. dr. Mehmet Gormez, bivši čelnik Direkcije za vjerska pitanja Turske, tokom ove sedmice će održati predavanja studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na Fakultetu islamskih nauka (FIN) Univerziteta u Sarajevu
Prof. dr. Mehmet Gormez, bivši čelnik Direkcije za vjerska pitanja Turske, tokom ove sedmice će održati predavanja studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija na Fakultetu islamskih nauka (FIN) Univerziteta u Sarajevu, javlja Anadolu Agency (AA).

Gormez, koji je u Sarajevo stigao na poziv FIN-a, prije prvog predavanja izjavio je da će studentima govoriti o pitanju krize misli na polju nauke u islamskom svijetu.

“Govorit ćemo o tome kakve aktivnosti su potrebne u određenim naučnim pravcima kao i samim koraci kako bi korisnim znanjem prevazišli krizu misli”, rekao je Gormez.

Dodao je kako će sa studentima raspravljati i o drugim važnim temama u islamskim naukama.

“Razgovarat ćemo o tome kakve islamske učenjake trebamo u budućnosti, kao i o odnosima između čovjeka, vjere, znanja i ahlaka”, kazao je Gormez.

Dekan FIN-a prof. dr. Zuhdija Hasanović je izjavio da ovaj vid saradnje dodatno zbližava akademsko osoblje iz BiH i Turske.

“Veoma je važno da će profesor Mehmet Gormez našim studentima držati predavanja. Govorit će i o islamu u Turskoj kao i o tome kako se islam proširio i do BiH”, rekao je Hasanović.

Dodao je kako su predavanja prof. dr. Mehmeta Gormeza, koja su počela u ponedjeljak, izazvala veliku pažnju kod studenata FIN-a.

Naglasio je da će i u budućnosti nastaviti sa sličnim aktivnostima na ovom fakultetu.

 Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top