Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Medžlis IZ Livno: Savladali arapsko pismo za 10 dana

Medžlis IZ Livno: Savladali arapsko pismo za 10 dana

Svečano su podijeljene diplome polaznicima programa “Naučite sufaru za 10 dana”, koji su zaista uspjeli za 10 dana naučiti arapsko pismo, a program je predvodio trenutni glavni imam Medžlisa IZ Livno, Mahir ef. Kevrić.

Da je ovaj metod učenja arapskog pisma izvodiv, potvrđuje druga grupa koju je Mahir efendija uspješno uveo u Kur'an. Polaznici su dolaskom na prvi susret obaviješteni da narednih 10 dana moraju redovno dolaziti, aktivno pratiti i biti koncetrirani na gradivo. Svi su prihvatili date uvjete i za tačno 10 dana počeli učiti u Kur'anu. Još jedna specifičnost je da su polaznici različitih dobnih uzrasta, što ih nije demotiviralo.

Diplome i nove Kur'ane uručio je tadašnji glavni imam, Dževad ef. Hadžić uz izražavanje iskrenih čestitki polaznicima zbog uloženog truda. Prednosti ovog inovativnog pristupa su, da polaznici nemaju vremena da zaborave naučeno, nego već sljedeći dan ponavljaju lekciju i prelaze na novu. Program je intenzivan, zahtijeva trud i energiju, ali im je motivacija bila činjenica da će za 10 dana početi sa učenjem Kur'ana. Nakon podijeljenih diploma polaznici su se počastili kolačima obilježivši ovaj sretan trenutak za sve. Polaznici odmah narednog dana su nastavljaju sa učenjem Kur'ana.

Piše: Šejla Mujić Kevrić

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top