Nauka i tehnologija

Marshall NAC-a ispred WHO: Covid 19 bio je akcija!

Krajnje činjenice koje je izrodila povijesna akcija Covid 19, pomalo me iritiraju. Brojne neupućenosti bile su čak neminovne kako bi se održala stabilnost između članica UN-a dok se cjelokupna situacija ne smiri, no bitnija nepobitna činjenica je da je Covid 19 zapravo počeo kao akcija, ali pošto nadležnost ICPO-a (Interpola) nije sama mogla da se nosi sa svim problemima, morali smo da uključimo sve moguće organizacije za sigurnost, saradnju i mir kako bi skupa napravili projekat riješavanja svih problema s kojima se svijet naglo susreo, jer naposljetku smo naišli na poveznice i shvatili da samo jedna nadležnost ne može da preuzme odgovornost u riješavanju problema.

Kako je COVID 19 postao akcija za koju je čuo čitav svijet?

Iako je mnogo stvari bilo protiv nas, iako smo u ovoj akciji izgubili mnogo ljudi, nismo odustajali radi jedne ključne stvari. A to je bila droga koja je imala za cilj smanjiti stopu stanovništva na prostorima bivše Jugoslavije, kao i cilj da se preuzme kontrola nad vladama u svrhu ekonomskog gospodarstva. Na kraju smo došli i do saznanja da ne možemo zaustaviti put droge po Evropi. Ključne osobe poput ratnih zločinaca ili predsjednika vlada, onemogućavale su nam brzinsko riješavanje problema, jer što smo dublje ulazili u srž ove kriminalističke skupine, shvatali smo da tonemo u okean protivpravnih radnji, za koje se nekad činilo da im se ne nazire kraj. S druge strane, već smo se borili sa posljedicama nagle industrijalizacije na drugom kraju svijeta, a izvještaji NASA-a su svaki naredni put bili sve teži za podnijeti.

Pošto je ICPO morao da preuzme svu odgovornost neko vrijeme i da bude u saradnji sa evropskim zemljama koje su bile ključne za rasprostranjenost ove mreže, kasnije smo odlučili da akciju preimenujemo u COVID 19, a koja je po naredbi UN-a morala da ide po vojnom projektu koji je za cilj imao više stavki, a od kojih je glavna bila „ mirovna kvota“ koja će stabilizirat i rad OSSE i UN-a, kao i mnoge druge sigurosne agencije koje su bile umješane u sistemska riješavanja oko posljedica koje je dotična teroristička skupina ostavljala kao trag i pečat, dakle kao dodatni problem u koleraciji između vanjskih politika otežavajući nam tako sve ostale poslove. Kada kažem teroristička skupina, mogu tu slobodno da svrstam i mnoge zemlje koje su se usprotivile odluci da svijet mora da „zakoči“, da doživi ekonomski krah ali samo kao posljedicu, a sve radi spriječavanja globalnog zatopljenja koje uveliko prijetilo. Ta odluka 2020e rezultirala je ogromnim nemirima, što se umalo završilo trećim svjetskim ratom, ali uspjeli smo da povučemo vojske sa granica i da nauku stavimo kao broj jedan, što je na kraju i spasilo svijet i svima nam dalo drugu šansu za život.

Kakvu povezanost ima akcija COVID 19 sa Korona virusom?

Desilo se globalno zagrijavanje. Nagli globalni porast industrijskih zona izazvao je nove crne rupe u ozonskom omotaču, zbog čega je UV zračenje postalo nepodnošljivo. Unaprijed smo znali da će klimatske promjene izazvati velike posljedice. Pojavili su se novi, do sad neotkriveni sojevi korona virusa. Virusi su samo jedna od posljedica koja se dešava. Zbog toga smo radili na imunizaciji vakcinama. Što je zapravo stvarni cilj vakcinisanja, a ne ubacivanje nanočestica kako bi se neko pratio. Još uvijek je validan GPS sistem za praćenje, tako da ako nadležna služba želi da nekog prati ili kontroliše putem čipova, to će uraditi vrlo jednostavnim putem, preko uređaja i aplikacija koje koristite.

Je li svrha prskanja iz vazduha smanjenje populacije?

Što se tiče prskanja iz vazduha, cilj je sterilisanje tla, a ne smanjenje populacije. Jednostavno, posljedice globalnog zagrijavanja su rodile prevelik broj novih sojeva korona virusa koji su se naglo pojavili. Pesticidi koji se koriste kao smrtonosno oružje jesu štetni za ljude, ali ne i smrtonosni. No, skoro smo došli do novog načina riješavanja ovog problema, tako da je u toku novi projekat koji će za cilj imati pročišćavanje zraka. Što se tiče prethodnog načina, morali smo naglo reagovati, jer su svi ovi brojni virusi imali nekontrolisane ishode kod ljudi sa slabijim imunitetom, gdje je dolazilo i do smrtnih slučajeva, ali što se tiče statistike o fatalnim ishodima radi virusa, ona nije dovoljno tačna, jer nisu svi koji su preminuli kao pozitivni, preminuli isključivo radi korona virusa. Da se virus modifikuje u organizmu, to je istina, što bi značilo da je ljudski organizam dovoljno plodan za stanovište svih korona sojeva, a što bi dalje značilo da čovjek postaje izvor zaraze u slučaju da ne uništi virus. Pošto je virus i van nas, na tlu i pošto je postojala šansa da se virus iznova nastani u izlječene, neki koraci poput prskanja pesticida iz zraka bili su neminovni.

Zbog čega ste odlučili da dajete izjavu?

Iskreno radi dezinformacija koje se šire. Iako moja izjava može da bude posljedična, uzimam za pravo da kažem par stvari: u vakcinacijama nema čipova, a što se tiče 5g mreže, ona može biti smrtonosna jedino u slučaju da vas uvede u sistem praćenja. Radi održavanja stabilnosti, plasiranje svega do sada moglo se tolerisati do nekih granica. Uspjeli smo da održimo mir i sprovedemo mirovne otpore, ali ono što ne možemo uspjeti je izmjeniti svijest narodima. Što se tiče posljedica, one su morale postojati u svakom slučaju, jer su svi ovi problemi bili stvarni. A što se pak tiče medijskih nagađanja i neupućenosti, veličanje svake sumnje koja najednom radi želje za čitanošću određenog medija, postane aktualna tema, o tome bih radije da prešutim svaki komentar.

Do kad će trajati ova tema sa Korona virusom?

Kraj pandemije je nedavno proglašen. Naredne mjere koje budu sprovođenje dok svijet ne postane sigurnije mjesto za život, tu su da bi riješavale posljedice koje je proteklo vrijeme ostavilo na nas. A što se tiče maskica, nekim ljudima ih je jednostavno teško svući s lica.

Izjavu dala: Dželila Porić

Tekst uredio I za portal Akos.ba priredio: Sejfullah Melkić.

Povezani članci

Back to top button