Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Marš mira 2019: Očekuje se preko 5000 učesnika

Marš mira 2019: Očekuje se preko 5000 učesnika

Ove godine na “Maršu mira” očekuje se više od 5.000 učesnika, a pripreme povodom obilježavanja 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima ”Sigurne zone UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine teku prema planu, javlja Anadolu Agency (AA).

Proteklih dana vršeni su intenzivni radovi na uređenju staze kojom će proći učesnici ovogodišnjeg “Marša mira“ od Nezuka do Potočara.”Radovi na kompletnoj trasi idu ubrzano zbog loših vremenskih prilika koje smo imali. Svi radovi i uređenja trase i kampova moraju biti završeni do 1. jula i nakon toga ostaju nam samo tehničke pripreme kao što su obilježavanje minskih polja, grobnica i heliodroma. Plan nam je da to uradimo do 5. jula. Iako nam vremenske prilike nisu išle na ruku sve će biti spremno na vrijeme. Do sada imamo oko 1.700 prijavljenih i ove godine očekujemo preko pet hiljada učesnika u ‘Maršu mira“, rekao je predsjednik pododbora za Marš mira Munir Habibović.

U ponedjeljak 17. juna u Sarajevu će biti održan četvrti sastanak Organizacionog odbora, a na sastanku će biti, između ostalog, predstavljeni izvještaji predsjednika pododbora, kao i Program obilježavanja godišnjice genocida, najavio je Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a“ Srebrenica iz jula 1995. godine.

Aktivirana je i Aplikacija za prijavu medijskih agancija/kuća ili novinara pojedinaca za praćenje komemoracije i ukopa žrtava genocida iz jula 1995. godine. 11. juli 2019. godine.

Zainteresovani se mogu prijaviti na linku.

Ova stranica je oficijelni dio Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula 1995. godine, 24. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica, a služi za prijavu medijskih kuća/agencija ili novinara pojedinca za praćenje komemoracije.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top