Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Maratonci iz Goražda stigli u Potočare: Zbog šehida bi istrčali i 8.372 kilometra

Maratonci iz Goražda stigli u Potočare: Zbog šehida bi istrčali i 8.372 kilometra

Šest učesnika prvog Maratona mira “Goražde – Žepa – Srebrenica“ stigli su u Potočare kako bi odali počast žrtavama srebreničkog genocida, javlja Anadolu Agency (AA)

Prešli su stazu dugu oko 130 kilometara, od Memorijalne šume 8.372 na Posestri kod Goražda, preko Ustiprače, Rogatice, Borika, Žepe do Srebrenice i Potočara.

Po dolasku su poručili da bi zbog šehida istrčali i 8.372 kilometra.

U Potočare su stigli i učesnici supermaratona iz Bihaća. Iz grada na Uni su krenuli u petak ujutro. Podsjetili su da je ovo sedmi supermaraton Bihać – Srebrenica, sa porukom mira, ljubavi i tolerancije i najvažnijom: da se nikad ne ponovi Srebrenica.

Prešli su 470 kilometara. Poručili su: “Neka živ BiH i Srebrenica”. U Potočare su stigli i učesnici supermaratona iz Tuzle.

U Memorijalnom centru u Potočarima 11. jula bit će klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop posmrtnih ostataka 127 žrtava, među kojima je 12 maloljetnika.

Najmlađa žrtva je 14-godišnji Avdija Memić, a bit će ukopan zajedno sa amidžom Avdurahmanom i njegovim 16-godišnjim sinom Halilom. Najstarija žrtva koja će biti ukopana 11. jula ove godine je Mustafa Hadžović. Do sada je u Potočarima ukopano 6.377 žrtava.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com