Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Manifestacija “Musalla”: Održana večer Kur'ana

Manifestacija “Musalla”: Održana večer Kur'ana

Tradicionalni događaj, koji se održava u sklopu manifestacije „Musalla“, je Noć Kur'ana, a ove godine, u haremu Sultan Mehmeda Fatiha u Donjem Kamengradu, okupio se veliki broj posjetilaca.

Na ovoj divnoj večeri nastupili su vrsni hafizi i učači Kur'ana iz Turske, Irana i Bosne i Hercegovine. Prisutnima se na početku obratio Mirza ef. Žerić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, a posjetioci su potom mogli uživati u milozvučnim glasovima hafiza i njihovim interpretacijama.

Gost predavač u sklopu ovog događaja bio Fadil efendija Bektaš, profesor u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, koji je okupljenim vjernicima govorio o snazi objave u Kur'anu kao jedinoj autentičnoj knjizi u kojoj je sačuvana originalna Božija riječ.

Manifestacija “Musalla” se održava tokom mjeseca jula u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Sanski Most, a u poslijeratnom periodu ovo je 19. po redu.

Za vrijeme trajanja ove, u zapadnom dijelu Bosne i Hercegovine, najveće vjerske manifestacije, njene bogate sadržaje poprati više desetina hiljada ljudi iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top