Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Manifestacija Dani vakufa u Bosni i Hercegovini od 21. do 29. aprila

Manifestacija Dani vakufa u Bosni i Hercegovini od 21. do 29. aprila

Vakufska direkcija Islamske zajednice u BiH već sedmu godinu organizira manifestaciju „Dani vakufa u BiH“. Ove godine manifestacija će se održati u periodu od 21. do 29. aprila u Sarajevu, Banjoj Luci, Bosanskoj Gradišci, Jajcu, Kiseljaku i Bužimu.

Okosnicu ovogodišnje manifestacije činit će različiti sadržaji kao što su: polaganje kamena temeljca za ponovnu izgradnju Arnaudije džamije u Banjoj Luci, otvaranje obnovljenog vakufskog objekta Derviš-hanumine medrese u Bosanskoj Gradišci, otvaranje izgrađenog vakufskog objekta „Islamski-kulturni centar“ u Bužimu, otvaranje izgrađenog vakufskog obdaništa i škole Kur'ana „Ikre“ u Kiseljaku, zatim okrugli sto i tribine o vakufima, promocija knjiga, prezentacija projekata, izložba o vakufima, hutba o vakufima, dodjela plakete za afirmaciju i unaprijeđenje vakufa i dr.

Cilj organiziranja manifestacije jeste ukazati na značaj i ulogu vakufa u historiji BiH, kao i na njihov sadašnji položaj i stanje. Zatim promovirati vakufe i nova uvakufljenja, doprinijeti procesu zaštite, očuvanja i unaprijeđenja vakufa, kao i procesu restitucije vakufske imovine u Bosni i Hercegovini.

Program Dana vakufa 2017 možete pogledati ovdje.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com