Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Malonogometni turnir u znak sjećanja na poginule borce i šehide općine Novi Grad

Malonogometni turnir u znak sjećanja na poginule borce i šehide općine Novi Grad

U subotu i nedjelju je u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin” na Momilu održan memorijalni turnir u malom nogometu „Šehidima i poginulim borcima Novog Grada 2018“.

Učestvovale su ekipe iz novogradskih osnovnih škola do uzrasta sedmog razreda, među kojima je prvo mjesto pripalo ekipi OŠ “Behaudin Selmanović”, drugo mjesto OŠ “Ćamil Sijarić”, a treće mjesto ekipi OŠ “Skender Kulenović”.

 

Pokrovitelj 21. malonogometnog turnira je Općina Novi Grad Sarajevo, a tehnički organizator Udruženje „Organizacija porodica šehida i poginulih boraca Općine Novi Grad Sarajevo.

Viteškić Emina predsjednica Udruženja kazala je da je ovo jedan od načina na koji se čuva sjećanje na poginule borce i šehide općine Novi Grad ali i Bosne i Hercegovine.

“Imamo obavezu da se sjećamo sinova i kćeri, očeva, muževa, braće i sestara koji su dali živote za BiH. Mi kroz razne programe radimo na memoriji sjećanja naših šehida poginulih boraca, branitelja. Ove godine pokrenuli smo i projekat “Da se ne zaboravi” putem kojeg je bilo zamišljeno da borci i komandanti drže historijske časove djeci u školama o dešavanjima iz ratnog perioda, međutim naišli smo na niz prepreka. Mi bi u budućnosti morali više raditi zajedno i kroz školske sisteme na očuvanju sjećanja na naše najhrabrije”, kazao je Tajib Delalić, pomoćnik službe za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo.

Najboljim takmičarima uručene su medalje, pehari i diplome, dok su školama učesnicama na turniru uručene zahvalnice.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top