Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Malonogometna reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu beskućnika u Oslu

Malonogometna reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu beskućnika u Oslu

Na Svjetskom prvenstvu u Oslu Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH je pobjedom protiv Irske (7:4) zauzela 7. mjesto u konkurenciji od 48 reprezentacija. Rezultat je ovo dobre igre i zalaganja naših igrača ali i podrške koju su imali od strane BH Fanaticosa iz Norveške.

„U sportskom smislu, malo je nedostajalo našim momcima da se oni nađu u borbi za jedno od prva tri mjesta. Međutim kada je riječ o stvarnom cilju ovog projekta i ove reprezentacije, onda s pravom možemo reći da je on ispunjen. Govorili smo i pisali o tome, i oni koji nas prate znaju pozitivnu stranu svega toga, i cijene naš rad ali i zalaganje momaka u cilju što bolje afirmacije države Bosne i Hercegovine, svoje lične afirmacije i svega onoga pozitivnog što naši ljudi nose sa sobom“, izjavio je selektor reprezentacije Elmedin Škrebo.

Zahvaljujemo se svima koji pomažu i podržavaju ovaj projekat na bilo koji način, ali onima koji su boravak naših momaka u Oslu učinili još ljepšim i nezaobravnim. Od 2012. godine kada je MFS-EMMAUS poslao prvu BiH reprezentaciju na SP u Meksiko, grad Doboj i njegov gradonačelnik Obren Petrović su svake naredne godine pomagali ovaj projekat, a tako je bilo i na putu za Oslo. Na isti način podršku projektu od 2014. godine u kontinuitetu pruža i općina Gračanica na čelu sa načelnikom Nusretom Helićem. Ambasador MFS-EMMAUS-a i reprezentativac BiH Muhamed Bešić je sa nama od 2013.godine, a za učešće na ovogodišnjem prvenstvu u Oslu platio je avionske karte za naš tim. Tu je naravno i Nogometni savez Bosne i Hercegovine koji je ove godine osigurao garnituru bijelih dresova za naše reprezentativce, te Nogometni savez Tuzlanskog Kantona. Partner i podrška MFS-EMMAUS u ovom projektu bili su još i tešanjska OAZA, firma CIBOS d.o.o., Općina Doboj Istok, firma Eurovez Tešanj i Central osiguranje Doboj Istok.

Čestitamo našim reprezentativcima na odličnoj energiji i pobjedama. Hvala im što su ponosno branili boje naše BiH i bili njeni ambasadori: Muhamed Golub, Ado Mustafić, Ademir Bajrić, Nermin Salkanović, Kenan Žunić, Mevludin Osmanović,Vjeko Matuh, Amir Zulić, Elmedin Škrebo, Vedad Kovačević i Haris Okanović.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com