Sportske novosti

Malonogometna liga Fair Play: Zasluženi prolaz Krajine u polufinale MLFP

U nedjelju, 27.03.2016. godine, odigrana je posljedna utakmica četvrtfinala BH Telecom Malonogometne lige Fair play . Postignut je sljedeći rezultat : Nedžarići : Krajina ( 1:7).
Iako rezultat pokazuje drugačiije, Krajina je pobjedu ostvarila u zadnjim minutama utakmice. Obje ekipe su u utakmicu ušle oslabljene neigranjem nekoliko važnih igrača. Prije utakmice šanse za prolaz su bile podjednake, bez izrazitog favorita, iako je iskustvo igranja ovih utakmica bilo na strani ekipe Nedžarića. Početak utakmice je pripao Krajini. Dobra forma i rezultati koje su ostvarili u prethodnim utakmicama, preneseni su i na ovu utakmicu. Brza transformacija iz odbrane u napad su bila stalna prijetnja golu Nedžarića. Iz jednog takvog kontranapada, Krajina je došla do vodstva koje je zadržala do kraja poluvremena.

Početkom drugog perioda, Nedžarići dolaze do izjednačenja. Angažovanija i bolja igra na početku donijela je poravnanje rezultata te narednih nekoliko minuta bolje igre koje nisu uspjeli krunisati još kojim pogotkom u mreži Krajine. Šok poslije poravnanja je na sreću Krajine trajao kratko. Poslije još jednog kontranapada došli su do prednosti. U nastavku Nedžarići ulaze otvoreno, što je ekipa Krajine uspjela iskoristiti i samo u nekoliko minuta postići nekoliko pogodaka u mreži Nedžarića.
Na kraju, zaslužena pobjeda Krajine i prolaz među najbolje četiri ekipe, dok je ova utakmica bila sigurno najslabije izdanje dvostrukog prvaka MLFP ekipe Nedžarića.

U poluvremenu utakmice, predstavnici MLFP su uručili stipendiju Hasanu Hadžiću članu ekipe Krajina i članu reprezentacije Malonogometne lige Fair Play. Ispred udruženja i učesnika lige, zaželili smo Hasanu brz oporavak i povratak na terene i ponovno učešće u MLFP.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button