Kulinarstvo

Mali povrtni kolačići

Za 4 osobe:

  •           400 g tikvica
  •           2 crvene paprike
  •           4 paradajza
  •           1 luk
  •           25 g maslaca
  •            so
  •           biber
  •           4 jaja
  •           4 kaške mlijeka
  •           100 g naribanog sira gruyere

Vrijeme pripreme: 30 minuta

Vrijeme pečenja: 30 minuta

Hranjiva vrijednost po osobi:

285 kcal, 1.192 kcal, 1192 kJ, 20 g bjelančevina, 18 g masti, 10 g ugljikohidrata

  1. Tikvice oprati i narezati na komadiće. Oprati paprike i očistiti ih od sjemenki i unutrašnje bijele kože pa nasjeckati na kockice. Paradajz staviti na 30 sekundi u kipuću vodu, a potom ih preliti hladnom vodom i oguliti im kožu. Potom im očistiti sjemenke i narezati meso paradajza na kockice. Oguljeni luk nasjeckati na sitno.
  2. Maslac istopiti u tavi pa dodati luk, a tek onda ostalo povrće. Pirjati nekoliko minuta uz miješanje. Posoliti i pobiberiti. Pećnicu zagrijati na 200º C. Jaja izmiješati sa mlijekom i dodati naribani sir. Začiniti solju i biberom. Dodati povrće i dobro promješati.
  3. Smjesom puniti zdjelice za souffle i peći u vodenoj kupki u pećnici oko 30 minuta.

Za Akos.ba priredila: Fahreta Vreva

Povezani članci

Back to top button