Vijesti iz svijeta

Maher Zain: Ponosni smo na sve što Turci i Erdogan čine za muslimane

Švedski kantautor porijeklom iz Libana Maher Zain izjavio je da je ponosan i da podržava sve što turski narod i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan čine za muslimane u Palestini, Siriji, Arakanu i ostatku svijeta, javlja Anadolu Agency (AA).

Zain boravi u radnoj posjeti Turskoj, a u razgovoru s novinarom AA izrazio je zadovoljstvo promocijom spota “Osmjeh kao milostinja“ koju je snimio u duetu s turskim kolegom Sinanom Akcilom, a promovirao je i spot za pjesmu “Huwa AlQuran“.

Poznati pjevač Zain je učestvovao i na velikom mitingu koji je 18. maja u Istanbulu održan pod nazivom “Osuda zla i podrška Jerusalemu“. Tokom mitinga je izveo svoju pjesmu “Palestina će biti slobodna“.

“Bilo je fantastično vidjeti tako mnogo ljudi na mitingu podrške Jerusalemu i Palestini. Drago mi je da sam i ja bio dio tog skupa. Molimo se za snagu Palestinaca jer prolaze kroz težak period“, kazao je Zain.

Istakao je da su svi muslimani u svijetu sretni zbor pomoći koju Turska pruža Palestincima.

“Svi mi znamo, podržavamo i ponosni smo svime što Turska i njen predsjednik Erdogan čine za muslimane u Palestini, Siriji, Arakanu i ostatku svijeta“, kazao je Zain koji govori švedski, arapski i engleski jezik, a izvodi pjesme još i na turskom, malezijskom, indonezijskom, francuskom i urdu jeziku.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button