Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo (Page 50)

Patlidžani punjeni povrćem

Sastojci: 2 patlidžana (ne previše velika) 1 glavica luka 1 paradajz 3-4 cehna bijelog luka 1 manja tikvica 100 gr. mahuna 3-4 kašike kukuruza 1 mrkva malo celera so, biber, vegeta i malo mljevene paprika 100 ml. paradajz sosa 100 ml. vode oko 50 ml. vrhnja za kuhanje

Kolačić u čaši

Sastojci: 200 ml. vrhnja za šlag 2 kašike šećera 400 gr. jagoda 200 gr. mljevenog keksa 200 ml. voćnog jogurta par svježih jagoda za ukrašavanje   Priprema: Izmutite vrhnje za šlag i šećer. Jagode isjecite na kockice, dodajte šlagu

Čorba od karfiola

Sastojci: 500 gr karfiola 1 veća mrkva 30 gr putera voda 1 šolja mlijeka 1 kocka za supu so i biber   Priprema: Kafiol očistiti, oprati i sjeći na manje dijelove. Mrkvu oprati i isjeći na kolutiće. Staviti u šerpu i preliti vodom tek toliko

Kulsum torta

Kora: -2 jaja -prašak za pecivo……prvo umutiti Dodati: -2 šoljice ulja -2 šoljice mlijeka  -2 šoljice šećera  -1 šoljica kaka  -po želji i ukusu dodati nešto od: grožđica, kokosa, oraha, badema, lješnjaka…. -3 šoljice brašna Fil za tortu: 6

Cvijet-pletenica

Sastojci:  300ml tečnosti (može voda,mlijeko ili pola - pola) 3-4 kašike ulja 1 kašika suhog kvasca kašičica šećera kašičica soli brašna po potrebi Priprema: Od navedenih sastojaka zamijesiti glatko tijesto. Kad tijesto izraste odmah ga razviti oklagijom kao za krofne.

Čudo od čokolade

Sastojci: Biskvit: 4 jajeta  100 gr šećera  200 gr margarina  100 gr čokolade za kuhanje  4 kašike brašna  1 prašak za pecivo       Krema:  0,5 l slatke pavlake  200 gr čokolade za kuhanje  1 kašika

Punjeni šampinjoni

Sastojci: 250 gr. većih šampinjona 50 gr. feta sira 1 kašika prezle so,biber i suhi peršun 1 jaje parmezan   Priprema: Peć zagrijati na 350F-180C Gljivama odstraniti peteljke i sitno isjeckati. Isječenim peteljkama dodati sve navedene sastojke osim parmezana

Top