Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo (Page 31)

Za današnji ručak predlažemo: Kvrguša

Recept: Cool Chef MiraLi Sastojci  4 osobe: 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa) 1 kašika Vegete 7 kašika ulja 6 jaja 150 g Pšeničnog oštrog brašna ½ kašikice soli 500-600 ml mlijeka Priprema 1.Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom . 2.Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak

Kurkuma i med – moćan prirodni antibiotik

Piše: Albina Dedić Kurkuma i med u kombinaciji predstavljaju moćan prirodan antibiotik, već toliko poznat, da je dobio i svoj nadimak – “Zlatni med”. Kurkuma kao začin ima mnoge prednosti za naš organizam. Ona posjeduje antiupalna, antioksidativna i imunostimulirajuća svojstva te se koristi i kao prevencija od karcinoma. Med je vrlo dobro poznat

Top 7 metropola čije gastro specijalitete trebate probati

Autor: Marina Jakšić Ukusna hrana, domaća kuhinja i specifični specijaliteti oduševit će brojne gurmane diljem cijelog svijeta. Uživanje u gastronomskim delicijama s bogatim izborom lokalnih namirnica određene zemlje nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a razni okusi i mirisi doprinijet će vašem gurmanskom doživljaju i užitku. Donosimo vam listu top 7 metropola sa specifičnim specijalitetima

Lako se pravi i svi je volimo – Pura

Pura je nekada važila za „sirotinjsku" hranu. Današnja gastro ponuda ovu veoma zdravu kašu spaja sa dodacima zahvaljujući kojima ona postaje specijalitet u kom mogu da uživaju i najprobirljiviji sladokusci. Puru  možete kombinovati sa skoro svim namirnicama koje inače koristite u kuhinji. Pura je tradicionalno jelo sa ovih prostora, samo se u

Top