Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo (Page 30)

Ovaj će smoothie na prirodan način sniziti vaš krvni pritisak!

Jedno od njih objavljeno je u naučnom časopisu Journal of Academy of Nutrition and Dietetics, a u njemu su učestvovale žene u postmenopauzi s povišenim krvnim pritiskom. Tokom 8 sedmica žene su svakodnevno konzumirale dozu praha od borovnica sušenih smrzavanjem (što je ekvivalent šolji svježih borovnica). Po završetku istraživanja došlo

U restoranu Cordoba organizovana prezentacija “Allergy free” bezglutenske ishrane

U restoranu Cordoba na Ilidži organizovana prezentacija "Allergy free" bezglutenske ishrane U toku druženja održana je radionica sa dr. Safijom Softić-Namas, na kojoj je pripremljen bezglutenski kolač i prezentirano kratko predavanje o problemu prisustva alergena u hrani i posebnim režimima ishrane uzrokovanim ovim problemom. Gošća druženja je bila poznata bh dizajnerica

Šarena buranija bez zaprške

Pripremila: Emina Oknović-Čivić Potrebno (za 4-5 osoba): 1 kg boranije (količinu reducirati ako je manji broj članova porodice) 3-4 mrkve 1 pastrnak (ili korijen peršuna) 1 veća glavica luka 2-3 čehna bijelog luka 2 krompira polovina žute i polovina crvene paprike 2 paradajza peršun Priprema: Buraniju očistite i isjecite na željene komade. Obarite je i ocjedite. Vratite ponovo na vatru, pa zalijte ključalom vodom

Peciva s bundevom

Pripremila: Dženana Hanjalić-Zimić Potrebno: 2 + 1/4 čajne kašike suhe germe 1 šolja mlakog mlijeka 3 supene kašike meda 3 supene kašike istopljenog putera 1/2 šolje pirea od bundeve 2 jaja (jedno za tijesto, drugo za premazivanje peciva) 1 čajna kašika soli 3 + 3/4 šolje integralnog brasna Prepolovljene jezgre oraha za drške. Priprema: Miješajte u zdjeli germu, mlijeko, med, puter, pire

Recepti od namirnica spomenutih u Kur'anu: Brownies sa tikvom

Pumpkin – Swirl Brownies Sa brownies nikada ne možete pogriješiti. Hem ih je baš lahko napraviti, hem su neodoljivo ukusni. A bundeva? Šta će ona tu? Vjerujte mi, ona je ovdje glavni junak!! Nedavno, dok sam čitala časni Kur'an, sam naišla na gore citirane ajete. Prvi put sam se zapitala zašto je

U Klasu organizirana kulinarska radionica

 U prehrambenoj kompaniji Klas d.d. Sarajevo organizirana je jednodnevna kulinarska radionica, na kojoj su domaćice iz Zenice, Travnika, Sarajeva, Maglaja, Tešnja, Gračanice, Jablanice, Goražda, pripremale jela sa poznatim kuharima Hamidom Kurjakovićem i Nerminom Hodžićem, članovima Udruženja kuhara BiH. Riječ je o pobjednicama nagradne igre „Recept spremi, šporetom se opremi“, koju

Dobre kalorije: Radionica i predavanje na “Kid IUS”

Obavještavamo sve zainteresovane da je došlo do promjene u organizaciji ciklusa predavanja i radionice “Proces imunizacije kod djece predškolskog uzrasta” zbog tehničkih razloga. Oba predavanja za roditelje održat će se spojeno u jednom terminu, u ponedjeljak 12.12.2016.godine, IUS, Hrasnička cesta br.15, Glavni amfiteatar, od 17:00-19:00h. Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati prvom predavanju,17:00-18:00h,

Za današnji ručak predlažemo: Kvrguša

Recept: Cool Chef MiraLi Sastojci  4 osobe: 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa) 1 kašika Vegete 7 kašika ulja 6 jaja 150 g Pšeničnog oštrog brašna ½ kašikice soli 500-600 ml mlijeka Priprema 1.Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom . 2.Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak

Kurkuma i med – moćan prirodni antibiotik

Piše: Albina Dedić Kurkuma i med u kombinaciji predstavljaju moćan prirodan antibiotik, već toliko poznat, da je dobio i svoj nadimak – “Zlatni med”. Kurkuma kao začin ima mnoge prednosti za naš organizam. Ona posjeduje antiupalna, antioksidativna i imunostimulirajuća svojstva te se koristi i kao prevencija od karcinoma. Med je vrlo dobro poznat

Top