Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo (Page 30)

Upoznajte sve vrste i boje bibera

Negdje se upotrebljava i kao dodatak čajevima, kod kiseljenja povrća, a sastavni je dio i mnogih začinskih smjesa. Vrste bibera Različite vrste bibera zapravo nastaju zbog različitog vremena berbe i kasnijih postupaka prerade. Najaromatičnija vrsta je zeleni, a najljući je crni, koji je i najprisutniji u našim kuhinjama. Crni i bijeli biber

Klasov nagradni konkurs „Kuhaj. Voli. Zavoli.“

„Kuhaj. Voli. Zavoli.“ naziv je nagradnog natječaja u kojem zaljubljeni parovi, uz malo kreativnosti, mogu osvojiti romantično putovanje u Veneciju, ručak u ekskluzivnom restoranu ili višenamjensku deku/jastuk s motivima srca. Potrebno je samo da, uz pomoć jednostavnih namirnica (tjestenina, brašno ili jufka Klas), pripreme što kreativniji obrok, a fotografije jela

Krompir salata sa lososom

Glavna prednost lososa je to što obiluje omega 3 masnim kiselinama i predstavlja izvanredan izvor visokokvalitetnih bjelančevina. Za pripremu krompir salate sa lososom potrebno Vam je: file lososa morska so maslinovo ulje začini po želji (grančica ružmarina, biber, peršun) limun krompir luk Priprema: Krompir skuhajte u kori. Ostavite da se ohladi i ogulite. Izrežite svjež luk u to. Dodajte mu maslinovog

Smoothie za imunitet

Za vas smo priredili smoothie za podizanje imuniteta. Potrebno: bundeva jabuka nekoliko prokulica (ili neko drugo zeleno povrće) malo kokosovog ulja sok od limuna med začini: muškatni oraščić, đumbir, čili, cimet, kurkuma malo sjemena ćurokota Priprema: Bundevi dodajte začine i skuhate u vodi. Procijedite ali ostavite vodu sa strane. Pazite da ne pretjerate sa začinima, kako neki od začina ne bi preuzeo

Ovaj će smoothie na prirodan način sniziti vaš krvni pritisak!

Jedno od njih objavljeno je u naučnom časopisu Journal of Academy of Nutrition and Dietetics, a u njemu su učestvovale žene u postmenopauzi s povišenim krvnim pritiskom. Tokom 8 sedmica žene su svakodnevno konzumirale dozu praha od borovnica sušenih smrzavanjem (što je ekvivalent šolji svježih borovnica). Po završetku istraživanja došlo

U restoranu Cordoba organizovana prezentacija “Allergy free” bezglutenske ishrane

U restoranu Cordoba na Ilidži organizovana prezentacija "Allergy free" bezglutenske ishrane U toku druženja održana je radionica sa dr. Safijom Softić-Namas, na kojoj je pripremljen bezglutenski kolač i prezentirano kratko predavanje o problemu prisustva alergena u hrani i posebnim režimima ishrane uzrokovanim ovim problemom. Gošća druženja je bila poznata bh dizajnerica

Šarena buranija bez zaprške

Pripremila: Emina Oknović-Čivić Potrebno (za 4-5 osoba): 1 kg boranije (količinu reducirati ako je manji broj članova porodice) 3-4 mrkve 1 pastrnak (ili korijen peršuna) 1 veća glavica luka 2-3 čehna bijelog luka 2 krompira polovina žute i polovina crvene paprike 2 paradajza peršun Priprema: Buraniju očistite i isjecite na željene komade. Obarite je i ocjedite. Vratite ponovo na vatru, pa zalijte ključalom vodom

Peciva s bundevom

Pripremila: Dženana Hanjalić-Zimić Potrebno: 2 + 1/4 čajne kašike suhe germe 1 šolja mlakog mlijeka 3 supene kašike meda 3 supene kašike istopljenog putera 1/2 šolje pirea od bundeve 2 jaja (jedno za tijesto, drugo za premazivanje peciva) 1 čajna kašika soli 3 + 3/4 šolje integralnog brasna Prepolovljene jezgre oraha za drške. Priprema: Miješajte u zdjeli germu, mlijeko, med, puter, pire

Top