Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo (Page 20)

Austrijski dezert: Palačinke sa svježim sirom

Topfenpalatschinken su tradicionalni austrijski i boemski palačinci sa slatkim i ukusnim punjenjem. Sastojci za palačinke: 120 g brašna 4 – 5 jaja ¼ l mlijeka so maslac ili ulje za pečenje Sve sastojke dobro izmiješati u glatko tijesto. Maslac ili ulje zagrijati u tavi, tijesto izlijevati u manjim količinama, te zapeći prvo s jedne, pa s druge

Rudnik energije: Gutljaj koji će vas pretvoriti u Brzog Gonzalesa

U superhranu nutricionisti ubrajaju brokulu i limun koji se u kombinaciji s probranim sastojcima stapaju u gutljaj koji će vas oraspoložiti i nakrcati energijom. Zako ćete vikend provesti maksimalno aktivno i ispunjeno i osjećati se poput Brzog Gonzalesa, energičnog lika iz istoimenog crtića. Sastojci za zeleni napitak: – 2 jabuke zlatni delišes –

Meso i povrće – savršen par

Grilovana mješavina Za 4 osobe potrebno je: 3 pileća prsa bez kožice isječena na manje komade, 80 ml grčkog jogurta, 2 kašičice paprike, 2 kašike začina za piletinu, 3 kašike sjeckanog korijandera, kašika rendane limunove kore, 3 paprike različitih boja, glavica crnog luka, 2 paradajza isječena na četvrtine, 8 malih tortilja (ili lepinja), so i biber. Priprema: Zagrijte rernu na 190 stepeni. U

Ukusan obrok od palente i sezonskog povrća 

Uz dodatak začinskog bilja i sira dobit ćete ukusni ljetni obrok koji možete konzumirati u bilo koje doba dana. Također se možete i poigrati sastojcima pa napraviti maštovite i kreativne zalogajčiće kojima ćete iznenaditi goste. Sastojci: 10 cherry paradajza 1 manji patlidžan 250 g kukuruzne krupice 5 čehni češnjaka himalajska sol maslinovo ulje majčina dušica, sušena sir feta Priprema: Patlidžan operite i

Ukusan i zdrav obrok od karfiola za sve prilike     

  Zbog svog specifičnog i blagog okusa karfiol je idealan za široku upotrebu u kulinarstvu. Može se koristiti kao samostalna namirnica ili u kombinaciji s drugim namirnicama. Pogodna je za doručak, ručak i večeru, za predjelo ili glavno jelo. Kao predjelo ili lagana večera najčešće se jede kuhana i prelivena maslinovim uljem te raznim

Palačinke od tikvica

Sastojci za oko 20 komada: 2 srednje tikvice, rendane 2 glavice luka, sitno sjeckanog ¼ šolje svježeg vlašca ¼ šolje peršuna, sjeckanog 1 čehna bijelog luka, usitnjenog 2 jaja ¼ šolje rendanog parmezana 6-8 kašika brašna So i biber po ukusu Maslinovo ulje Vrijeme pripreme: 20 minuta Uputstvo za pripremu: Izrendajte tikvice i stavite ih u veliku posudu. Dodajte brašno, luk, bijeli luk,

3 alternative plastičnim spremnicima hrane

Kreativne i jednostavne alternative u nastavku, olakšat će vam tranziciju s pakiranja u plastičnu ambalažu. Osim toga, služeći se našim savjetima, vaš dom i kuhinja izgledat će još ljepše i ugodnije. Otvorite oči i naćulite uši dok čitate sljedeće redove jer, vjerujte nam, htjet ćete ih poslušati. Male i srednje staklenke Male

Jeste li probali jaja u oblaku? Svi su ludi za njima

Ova ukusna, drugačija jaja postala su pravi hit na Instagramu, a mi vam otkrivamo kako ih pripremiti Pahuljasta jaja koja podsjećaju na oblake preplavila su društvene mreže te su, čini se, najnoviji trend u kulinarstvu. Zaboravite kajganu, tvrdo i meko kuhana te poširana jaja, jer ovaj će vas način pripreme omiljenog

Top