Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo (Page 10)

Ramazanski iftarski meni – dvadesetdeveti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Gljive punjene sirom Priprema 5 - 10 min Kuhanje 2 - 3 min Serviranja 18 - 20 komada Sastojci:  250g Sirela gaude  1 kašika otopljenog Dukat maslaca  18 - 20 šampinjona Priprema: Pomiješajte Sirela gaudu i Dukat maslac. Izvadite peteljke iz gljiva; napunite ih sirom i maslacem. Poredajte na rešetku roštilja ili na tepsiju

Ramazanski iftarski meni – dvadesetosmi dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Brzo&Fino lisnati trokutići s kajmakom Priprema 45 min Kuhanje 30 min Serviranja 16 trokutića Sastojci: 600g brašna šolja mlake vode šolja Dukat trajnog mlijeka  1 jaje 2 kašike šećera 50-100g Dukat maslaca ( za premazati)  100g President kajmaka  100g Brzo&Fino Milerama  Priprema: Pomiješati vodu s Dukat trajnim mlijekom, dodati brašno, so i jaje i mijesiti sve dok ne

Ramazanski iftarski meni – 27. dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Rižoto s gljivama i ribancem Priprema 15 min Kuhanje 15 min Serviranja 4 porcije Sastojci: 30g Dukat maslaca  1/2 kg gljiva, isječenih na tanke režnjeve 60g luka, sitno isjeckanog 2 kašike brašna 450 ml Dukat trajnog mlijeka  160g Galbani mocarela sira, narendanog  125g Sirela ribanca, narendanog  500g riže, skuhane so biber peršun, svjež, isjeckan Priprema: Istopite Dukat maslac u velikoj tavi.

Ramazanski iftarski meni – dvadesetšesti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Restovani krompir s paprikom i sirom Priprema 15 min Kuhanje 22 min Serviranja 6 porcija Sastojci: 700g krompira, isječenog na 12 mm debele kocke 60g Dukat maslaca  1 veliki luk, krupno nasjeckan 2 velike paprike isječene na kockice 375g Sirela edamera, narendanog  Priprema: Isjecite krompir na kockice i kuhajte ga nakon ključanja vode još 5

Ramazanski iftarski meni – dvadesetpeti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Pita od krompira sa sirom Priprema 10 min Kuhanje 30 min Serviranja 10 porcija Sastojci: 150g dimljene puretine ili suhog mesa 2 kašike ulja 400g kuhanog krompira So i biber 100g Sirela Gauda sira  50g Dukat maslac  Priprema: U tavi na srednje jakoj vatri propržite puretinu ili suho meso  2 do 3 minute. U istoj tavi

Ramazanski iftarski meni – dvadesetčetvrti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Tikvice punjene gljivama Priprema 15 min Kuhanje 40 min Serviranja 6 porcija Sastojci: 3 srednje tikvice 30g Dukat maslaca  250g svježih, šampinjona, isjeckanih 45g luka, isjeckanog 2 češnja bijelog luka, izgnječenog 1 jaje, umućeno prstohvat začina majoran 160g Sirela trapist sir, narendanog  soli i bibera po želji 60g prezle 1 kašika Dukat maslaca, istopljenog  Priprema: Zagrijte rernu na 180°C. U velikom

Ramazanski iftarski meni – dvadesettreći dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Brzo&Fino miješani uljevak sa sirom Priprema 15 min Kuhanje 50 min Serviranja 4 do 6 porcija Sastojci: 30g Dukat maslaca  180g luk, sitno isjeckanog 100g paprika, sitno isjeckanih 250ml Dukat trajnog mlijeka  200ml Brzo&Fino vrhnja za kuhanje 20%  700g krompira 400g Sirela edamera, narendanog 3 jajeta 1 kašičica soli malo bibera Priprema: Istopite Dukat maslac u tavi. Dodajte luk,

Ramazanski iftarski meni – dvadesetdrugi dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Pogača sa povrćem i sirom Priprema 20 min Kuhanje 1 h, 15 min Serviranja 10 - 12 porcija Sastojci: 500g brašna 60g pšeničnih mekinja, zobenih mekinja ili granola žitarica 1 kašika praška za pecivo 1/2 kašičice sode bikarbone 1/2 kašičice cimeta 125g mrkve, narendane 125g tikve, narendane 125g tikvica, narendanih 250g Sirela gauda sira, narendanog ili isječenog

Ramazanski iftarski meni – dvadesetprvi dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Palenta sa gljivama Priprema 15 min Kuhanje 20 min Serviranja 4 porcije Sastojci: 15g Dukat maslaca 230g gljiva (šampinjona) isječenih na ploške 1praziluk, bez lišća, sitno isjeckan 2 kašičice svježe majčine dušice ili peršuna, sitno isjeckano 500ml Dukat trajnog mlijeka 125g palente 125g Sirela ribanca  60g sušenog paradajza, sitno isjeckanog soli i bibera po želji Priprema: U velikoj tavi

Ramazanski iftarski meni – dvadeseti dan

Recept za pripremu tope možete pročitati OVDJE. Hrskavi krompir s prelivima Priprema 10 min Kuhanje 50 min Serviranja 6 do 8 porcija Sastojci: 2 velika krompira 125g Dukatela krem namaza  2 kašike brašna 1 kašičica bosiljka, suhog so i biber po ukusu  300 ml Dukat trajnog mlijeka 375g mrvica hljeba ili prezle 2 češnja bijelog luka, izmrvljenog 1g suhog bosiljka  30g Dukat maslaca, istopljenog Priprema: Zagrijte rernu

Top