Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo

Recept za klepe

Evo nas ponovo sa novim idejama i novim receptima. Za danas sam odlučila predstaviti jedno jelo koje je omiljeno među mojim ukućanima. Moja djeca budu presretna kad im kažem da im baš to jelo pripremam za taj dan, a to su klepe. Mnogi možda i znaju kako se prave, ali za

Toplo vam preporučujemo ovaj vitaminski proizvod

Sastojci (sve sastojke stavljate po želji, možete dodati neke druge ili oduzeti neke s recepta): pekmez; hurme; sjemenke (lan, susam, suncokret, tikva); orašasti plodovi (orah, badem, lješnjak); suho voće (suhe šljive, brusnica, grožđice, aronija, marelica);   Priprema: Hurmama odstraniti košpice a suhe šljive potopiti u toplu vodu par minuta pa ih također

Vitaminska čorba: Karfiol sa kurumom i bijelim lukom

Sastojci: – 1 manja glavica karfiola – 1 glavica luka – 1 veći krompir – 1 l bistre supe od zeleni – 1 glavica bijelog luka – 1 kašičica kurkume – so i biber – peršun Priprema: Sa glavice bijelog luka isijecite vrh, tako da se vide čenovi. Zamotajte je u foliju i pecite u rerni oko pola sata. Ostavite

Nestašica germe, a kako napraviti hljeb? Evo načina

Za fermentaciju: 280ml hladnog mlijeka 200g bijelog brašna Za ostalo: 150g brašna 25g praška za pecivo 25g maslaca 1 kašičica soli Malo šećera Priprema: Pomješajte mlijeko i brašno (280ml hladnog mlijeka, 200g bijelog brašna) pa prekrijte posudu i ostavite 30 minuta. U drugu posudu pomješajte ostale sastojke, brašno, prašak za pecivo, maslac, so i šećer, pa ih nakon 30minuta, dodajte u

Za doručak, desert i sve između: Recept za sočne muffine s jabukama

piše Zadovoljna.hr Kombinacija sočnih jabuka i zdravih zobenih pahuljica odavno je svima dobro poznata. U svoje zobene kaše često dodajemo voće, između ostalog i reske jabuke, i mrvicu cimeta, sladimo ih prirodnim zaslađivačima i uživamo u svakom zalogaju. Zašto onda ne bismo probali ovu kombinaciju i u malo drukčijem obliku? Muffini su savršen

Recept za tagliatelle sa kozicama u bijelom sosu

Evo nas opet sa novim receptom. Jer šta nam drugo preostaje dok smo u izolaciji i u kući, nego da eksperimentišemo i ugađamo sebi sa raznovrsnom hranom. Za današnji ručak sam odabrala "Tagliatelle sa kozicama u bijelom sosu" Jedno interesantno, a za ljubitelje morskih plodova,a i one manje ljubitelje ukusno jelo. Potrebni sastojci

Video recept: Ovo morate probati Lahmacun – turska pizza

8 porcija Sastojci: Tijesto: 600 gr. brašna; 2 male kašike soli; 1,5 mala kašika germe; 300 ml. mlake vode; 3 velike kašike ulja. Fil: 300 gr. faširanog mesa; 1 velika glavica luka; 3 do 4 čehne bijelog luka; 2 svježa paradajza srednje veličine ili 10tak cherry paradajza; 100 ml. paradajz sosa; 2 kašike

Recept za jačanje imuniteta

Sastojci: 3  limuna 3-5 cm oguljenog đumbirovog korijena (ili prema želji) 300 g meda Priprema: Limun dobro operite u mješavini octa i vode u omjeru 1:1 i dodajte kašikicu sode bikarbone. Kada limun malo odstoji, dobro istrljajte koru. Naribajte ju, a ostatak limuna očistite od košpica i ubacite u blender. Kašu

Recept za sweet chilli piletinu

Ako ste upratili, prošli put smo imali recept sa lososom, a ovaj put sam se odlučila za nešto što je svima dostupuno, lagano,a i ukusno. Nova ideja za vas vikend ručak je "Sweet chilly piletina sa wok povrcem" Potrebni sastojci za 2 porcije: Pileći file- 200 gr Jaja-2 kom Brašno-po potrebi Sweet chilly sos-po želji Bijeli luk-2

Recept za zapečeni file lososa sa parmezanom

Danasnji prijedlog koji predstavljamo i jedan jako ukusan recept je zapečeni file lososa sa parmezanom. Za ovo jako ukusno jelo za dvije osobe potrebno je: -2 filea lososa (200 do 250 gr po fileu) -0.250 gr vrhnja za kuhanje -3 žumanca -0.200 gr parmezana -začini -2 limuna Što se tiče  priloga, ovaj put sam se odlučila za najukusniji

Top