Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo

Kolač sa kestenima za jesenske dane

Jedan od najukusnijih plodova jeseni definitivno su kesteni, čiji miris uvijek nekako stvara toplu i ugodnu atmosferu. Kestene mnogi vole, bilo pečene ili kuhane, a osim toga imaju i mnoga ljekovita svojstva. Sadrže mnogo vitamina i minerala te su vrlo hranjivi pa se osobito preporučaju djeci i sportašima. Pomažu kod probavnih

Kako kuhati s heljdom?

Kada spomenem heljdu, nerijetko čujem komentare poput ”ja ne znam kako pripremiti heljdu”, ”ne znam kako koristiti heljdu” ili ”nisam nikada kuhao/la s heljdom”, iako iste te osobe svakodnevno kupuju peciva od heljdinog brašna u lokalnim pekarama, u čijem ukusu (priznaju) uživaju. Da ne spominjemo pozitivne učinke heljde na zdravlje

Video recept: Kako na jednostavan način napraviti tiramisu?

Sastojci: 400 gr. piškota 500 gr. krem sira 6 jaja 150 gr. šećera 400/500 ml. kafe Kakao https://www.youtube.com/watch?v=CPpVsR0NbGw Priprema: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Nakon toga u žumanjke dodati pola šećera, razraditi ih na pari i ostaviti kremu da se ohladi. Kada se krema ohladila, dodati joj krem sir i sjediniti smjesu. Bjelanjke pjenasto umutiti

Čija će čorba biti, nego Begova

Begova čorba je tradicionalno, bosansko jelo, i jedno od omiljenih na trpezi većine stanovnika BiH. To je specifična, gusta, jaka čorba za koju, kako kažu, ne biste se postidjeli ni da je pred bega iznesete. Smatra se da je nastala u Osmanskom carstvu ili čak došla sa Osmanlijama, međutim ovu čorbu

Bez rerne i miksera: Jeftina domaća bajadera gotova za 20 minuta

Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljet ćete je još više. Pogledajte recept za najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni pećnica niti mikser te za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta Sastojci: 9 kašika vode 20 dkg šećera 15 dkg mljevenih oraha, badema ili lješnjaka 25 dkg

Video recept: Napravite sebi ukusan sataraš sa piletinom

Sastojci: 8/10 paprika srednje veličine; 2 crvena paradajza + cherry paradajz (po želji); 1 zeleni paradajz; 2 glavice crvenog luka; 3 čehne bijelog luka; 1 mrkva; peršun; 250 ml. vrhnja za kuhanje; 200 gr. pilećih fileta (po želji); https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=-F1qAZxQBGU Priprema: Sitno isjeckati luk i mrkvu te ih zajedno propržiti u tavi. Kada

Sok od aronije – kako ga napraviti i u kojim količinama piti

Piše: Ana Pavić Poznato je da se podiže cijeli imunološki sostem, izvrstan je antioksidans, a ima čak i antitumorsko djelovanje. Aronija je i hrana i lijek. U nastavku pročitajte za što je sok od aronije dobar te kako ga napraviti i piti. Ljekovita svojstva soka od aronije Aronija je izvrsna za pročišćavanje krvi,

Napravite odlično tijesto za pizzu

Piše: Kristina Žuna, univ. bacc. ing. biotechn. za portal krenizdravo.rtl.hr Pizza je ukusno i svima poznato jelo koje potiče iz Italije, posebno iz napolitanske regije. Talijansko tijesto za pizzu je tanko i okruglo, premazano umakom od paradajza i obogaćeno raznim sastojcima. Tradicionalno se pizza peče u krušnoj peći, a svi je mogu jednostavno pripremiti kod kuće. U nastavku članka saznajte kako napraviti

Top