Vi ste ovdje
Home > Magazin > Kulinarstvo

Riblji fileti u jogurt sosu

Priprema: 10 min Kuhanje :15 – 18 min Serviranja: 4 porcije Sastojci: 1 kašika kima u zrnu 1 kašika korijandera u zrnu 2 kašike mljevene paprike 1 kašika šećera 1/2 kašičice morske soli 1 kašičica bibera 1g cimeta 1g mljevene paprike ljute (po želji) 250ml  jogurta 1 češanj bijelog luka, zgnječenog 2 kašičice svježeg đumbira, narendanog prstohvat šafrana 200g fileta bakalara ili oslića Priprema: U maloj tavi na srednje jakoj

Video recept: Torta kremasta simfonija

SASTOJCI: Za koru: 4 jajeta; 350 gr. šećera; 1 vanilin šećer; 200 ml. mlijeka: 150 ml. ulja: 200 gr. brašna; 50 gr. kakao praha; 1 prašak za pecivo. Za kremu: 700 ml. mlijeka; 200 gr. šećera; 100 gr. brašna: 1 vanilin šećer; 1 margarin; 150 gr. čokolade. Za glazuru: 1 puding od karamele;

Slatka pita od jabuka i dunja

Dunja se od davnina koristi kao sredstvo za ublažavanje kašlja i umirivanje stomačnih tegoba. Ima malo kalorija i masti, a više ugljikohidrata, dijetnih vlakana i nešto proteina. Bogata je vitaminom C, karotinom (provitamin A), B1, B2, B3, kalijumom, magnezijumom, gvožđem. Zbog ukusa i tvrdoće teže ih je jesti sirove, ali su veoma ukusne

Kolač sa kestenima za jesenske dane

Jedan od najukusnijih plodova jeseni definitivno su kesteni, čiji miris uvijek nekako stvara toplu i ugodnu atmosferu. Kestene mnogi vole, bilo pečene ili kuhane, a osim toga imaju i mnoga ljekovita svojstva. Sadrže mnogo vitamina i minerala te su vrlo hranjivi pa se osobito preporučaju djeci i sportašima. Pomažu kod probavnih

Kako kuhati s heljdom?

Kada spomenem heljdu, nerijetko čujem komentare poput ”ja ne znam kako pripremiti heljdu”, ”ne znam kako koristiti heljdu” ili ”nisam nikada kuhao/la s heljdom”, iako iste te osobe svakodnevno kupuju peciva od heljdinog brašna u lokalnim pekarama, u čijem ukusu (priznaju) uživaju. Da ne spominjemo pozitivne učinke heljde na zdravlje

Video recept: Kako na jednostavan način napraviti tiramisu?

Sastojci: 400 gr. piškota 500 gr. krem sira 6 jaja 150 gr. šećera 400/500 ml. kafe Kakao https://www.youtube.com/watch?v=CPpVsR0NbGw Priprema: Odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Nakon toga u žumanjke dodati pola šećera, razraditi ih na pari i ostaviti kremu da se ohladi. Kada se krema ohladila, dodati joj krem sir i sjediniti smjesu. Bjelanjke pjenasto umutiti

Čija će čorba biti, nego Begova

Begova čorba je tradicionalno, bosansko jelo, i jedno od omiljenih na trpezi većine stanovnika BiH. To je specifična, gusta, jaka čorba za koju, kako kažu, ne biste se postidjeli ni da je pred bega iznesete. Smatra se da je nastala u Osmanskom carstvu ili čak došla sa Osmanlijama, međutim ovu čorbu

Bez rerne i miksera: Jeftina domaća bajadera gotova za 20 minuta

Ovu ukusnu čokoladnu čaroliju vole baš svi, a uz ovaj recept zavoljet ćete je još više. Pogledajte recept za najukusniju bajaderu za koju vam ne treba ni pećnica niti mikser te za koju ćete morati izdvojiti svega 20 minuta Sastojci: 9 kašika vode 20 dkg šećera 15 dkg mljevenih oraha, badema ili lješnjaka 25 dkg

Video recept: Napravite sebi ukusan sataraš sa piletinom

Sastojci: 8/10 paprika srednje veličine; 2 crvena paradajza + cherry paradajz (po želji); 1 zeleni paradajz; 2 glavice crvenog luka; 3 čehne bijelog luka; 1 mrkva; peršun; 250 ml. vrhnja za kuhanje; 200 gr. pilećih fileta (po želji); https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=-F1qAZxQBGU Priprema: Sitno isjeckati luk i mrkvu te ih zajedno propržiti u tavi. Kada

Top