Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > London: Ulični iftar za Makrama Alija, žrtvu islamofobičnog napada

U znak sjećanja i odavanja počasti Makramu Aliju, žrtvi islamofobičnog napada koji se u Londonu dogodio u junu prošle godine, organizovan je ulični iftar. Ubijen je u terorističkom napadu ispred džamije Finsbury Park na sjeveru Londona, a iftaru u njegovu čast prisustvovao je veliki broj građana, predstavnika različitih vjerskih i etničkih skupina i lider britanske opozicione Radničke partije Jeremy Corbyn (C).

London: Ulični iftar za Makrama Alija, žrtvu islamofobičnog napada

– Makram Ali ubijen je u terorističkom napadu ispred džamije Finsbury Park na sjeveru Londona, a iftaru u njegovu čast prisustvovao je veliki broj građana, predstavnika različitih vjerskih i etničkih skupina i lider britanske opozicione Radničke partije Jeremy Corbyn

Ubijen je u terorističkom napadu ispred džamije Finsbury Park na sjeveru Londona, a iftaru u njegovu čast prisustvovao je veliki broj građana, predstavnika različitih vjerskih i etničkih skupina i lider britanske opozicione Radničke partije Jeremy Corbyn.

U obraćanju prisutnima Corbyn je podsjetio na ubistvo koje je počinio Darren Osborne.

“Rasisti nikada neće pobijediti”, poručio je on.

Makramova kćerka Ruzina Akhtar zahvalila se prisutnima izrazivši ponos što je dio te zajednice.

Britanski državljanin Darren Osborne (47) je 19. juna prošle godine u iznajmljenom kamionetu udario u grupu vjernika koji su napuštali džamiju Finsbury Park. Tom prilikom poginuo je 51-godišnji Makram Ali, a povrijeđeno je 11 osoba.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com