Moja putovanja

Ljubav prema životinjama: “Turska Heidi” poslije škole kao pastirka čuva ovce i koze

Bilgin ustaje veoma rano kako bi pomogla porodici tako što brine o oko 150 krava, ovaca i koza

Hamdu Sena Bilgin, djevojka poznata na društvenom mrežama kao “Turska Heidi”, provodi vrijeme kao pastirka nakon škole u selu Yagcilar u turskom Rizeu, javlja Anadolu.

Bilgin ustaje veoma rano kako bi pomogla porodici tako što brine o oko 150 krava, ovaca i koza.

Cilj ove 18-godišnje djevojke je da studira poljoprivredno inženjerstvo, a san joj je da postane buduća turska ministrica poljoprivrede.

Bilgin je u razgovoru za Anadolu kazala da je ovaj način života čini veoma sretnom i zadovoljnom.

“Zaljubljenik sam u prirodu i poljoprivredu. Ja sam pastirka i učenica. Ne znam kakvi će biti uvjeti ali imam velike ciljeve. Prije svega, planiram da studiram i postanem inženjerka poljoprivrede. Nakon što postanem inženjerka poljoprivrede želim kasnije postati ministrica poljoprivrede i donijeti inovacije u oblasti poljoprivrede u svoju zemlju”, rekla je ova ambiciozna djevojka.

Kako je kazala, briga o životinjama je jednostavno njen način života.

“Vikendom i tokom ljetnih praznika sam stalno sa životinjama. Volim biti pastirka. Pokušavam da ubijedim mlade ljude da zavole pastirstvo, posebno preko mog naloga na društvenim mrežama”, ispričala je.

Istakla je da se budi u šest sati kako bi se brinula o životinjama, a da nakon doručka pomože porodici u poslovima na selu.

Kako je kazala, nikada ne osjeća umor ili dosadu jer je stalno aktivna i voli poslove na selu.

“Čovjek koji voli svoj posao nikada ne osjeća umor. Naravno, biti pastir je teško zanimanje, ali kada vidiš kako te životinje vole, taj umor preraste u mir i zadovoljstvo”, poručuje ova djevojka.

Povezani članci

Back to top button