>
Litteratus: Najava Šestih Studentskih dana kulture i sporta Litteratus: Najava Šestih Studentskih dana kulture i sporta
U periodu od 17.-20.07.2017. godine u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ u Halilovićima (Općina Novi Grad Sarajevo) će biti održani Šesti... Litteratus: Najava Šestih Studentskih dana kulture i sporta

U periodu od 17.-20.07.2017. godine u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ u Halilovićima (Općina Novi Grad Sarajevo) će biti održani Šesti Studentski dani kulture i sporta. Manifestaciju organizira Centar za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja „Litteratus“ u partnerstvu sa Studentskim centrom Sarajevo i Univerzitetom u Sarajevu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i Udruženja „Obrazovanje gradi BiH“.

Svečano otvaranje ceremonije je u ponedjeljak 17.07.2017. godine u 17:00 sati u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“  a ceremoniju će svečano otvoriti ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine, gospodin Adil Osmanović uz obraćanja drugih relevantnih ličnosti iz akademskog, kulturnog i sportskog života.

Ove godine učestvuje preko 500 mladih sa šireg područja Balkana a takmičit će se u sportovima: mali nogomet (ekipno 5+1); basket 3 na 3; odbojka na pijesku (mješovita muško-ženska ekipa), tenis, stolni tenis i šah.

„Cilj projekta je sportsko-rekreativno zdravlje mladih koji se inače profesionalno ne bave sportom, unapređenje sportskih aktivnosti, međusobno druženje i stvaranje trajnih prijateljstva i premošćavanje barijera koje su nam postavljenje“, kazala je Matea Oroz, zamjenik direktora Centar za razvoj i afirmaciju kulture i obrazovanja „Litteratus“.

Za kulturni dio programa pobrinuti će se KUD Visoko iz Visokog i KUD Budućnost, Glamoč  adekvatnim programom, te studenti Nezavisnog univerziteta Banja Luka sa predstavom ‘Posjeta profesoru’.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.