Vijesti iz svijeta

Liga muslimanskog svijeta pruža podršku muslimanima Makedonije i Crne Gore

Regionalni Ured Lige muslimanskog svijeta u Bosni i Hercegovini, sa sjedištem u Sarajevu, nastavio je danas, 22.04.2021.godine sa realizacijom Projekta podjele 6000 prehrambenih paketa tokom mjeseca ramazana u Bosni i Hercegovini i za zemlje u okruženju Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, a u koordinaciji sa općinama i muftijstvima tih zemalja.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Generalnog sekretara Lige muslimanskog svijeta, Nj.E. gospodina dr.Muhammad Abdulkarim Alissa.

U sjedištu Regionalnog Ureda Lige muslimanskog svijeta  danas je potpisan Sporazum o saradnji između Regionalnog Ureda Lige muslimanskog svijeta u Bosni i Hercegovini i Mešihata Islamske zajednice Sjeverne Makedonije. Sporazum su potpisali direktor Regionalnog Ureda Lige muslimanskog svijeta dipl.inž.Abdullah Ben Rahmetullah Qari i reis Mešihata Islamske zajednice u Republici Sjevernoj Makedoniji muftija hfz. Shaqir-ef.Fetahu, a u vezi realizacije Projekta podjele 900 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice u Sjevernoj Makedoniji, kao pomoć porodicama u prevazilaženju negativnih posljedica izazvanih pandemijom Covid-19.

Podrška vjernicima u Crnoj Gori

U sjedištu Regionalnog Ureda Lige muslimanskog svijeta  danas je potpisan Sporazum o saradnji između Regionalnog Ureda Lige muslimanskog svijeta u Bosni i Hercegovini i Mešihata Islamske zajednice Crne Gore. Sporazum su potpisali direktor Regionalnog Ureda Lige muslimanskog svijeta Abdullah Ben Rahmetullah Qari i zamjenik muftije Mešihata Islamske zajednice u Republici Crnoj Gori  g. Omer Halil ef. Kajoshaj, a u vezi realizacije Projekta podjele 900 prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice u Crnoj Gori, kao pomoć porodicama u prevazilaženju negativnih posljedica izazvanih pandemijom Covid-19.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button