Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Kuvajtski investitor gradi stambeno-poslovni objekat “Ilidža Sky”

Kuvajtski investitor gradi stambeno-poslovni objekat “Ilidža Sky”

Kuvajtski investitor uz rijeku Željeznicu u sarajevskoj općini Ilidža počeo je izgradnju stambeno-poslovnog objekta “Ilidža Sky”

 

Za zemljište je plaćeno 1,6 miliona maraka, dok se predviđa da će izgradnja objekta koštati oko 6,6 miliona KM.

Direktor kompanije Elegant House d.o.o. Ahmad A. Al-Hasan za naš portal kaže kako je prvi put u Bosnu i Hercegovinu došao u oktobru 2013. godine sa majkom i jednostavno se zaljubio u nju. Očarale su ga planine, bosanski zrak, rijeke…

Kaže kako je u početku planirao kupiti samo apartman, međutim iz iskustava svojih sunarodnjaka koji investiraju u BiH odlučio se investirati u nešto veće.

Stambeno-poslovni objekat “Ilidža Sky” imat će pet spratova, a na svakom spratu će se nalaziti po devet apartmana čija se kvadratura kreće od 53,07 do 131,91 m2.

U podrumu zgrade nalazi se parking prostor koji će moći primiti 36 automobila. Također parking je planiran i ispred zgrade, kapaciteta 14 automobila.

U okviru objekta nalazit će se i supermarket, recepcija, kao i restoran koji će se nalaziti na krovu zgrade.

Al- Hasan kaže kako su apartmani namijenjeni bh. i kavajtskim građanima, te je već dobar dio apartmana i prodat.

Za izgradnju projekta “Ilidža Sky” angažovane se bh. kompanije “Džekos” koja na poslovima radi u saradnji sa firmom “Debos”, te  kompanija MDC, kao projekt menadžer.

Naš sagovornik se nada da sa ovom investicijom u BiH neće stati, pojašnjavajući kako veliki broj investitora iz njegove zemlje osim izgradnje stambeno-poslovnih objekata otvara nargila kafiće i restorane u BiH, a postoji zainteresovanost za ulaganje u automobilsku industriju.

E. Ko.

akta.ba

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com